6 жовтня на кафедрі ТПЗПСГ ТДАТУ під керівництвом д.т.н., професора Данченко О. О. за активної участі к.б.н., доцента Здоровцевої Л. М. для учнів 11 класу Мелітопольської школи №15 було проведено відкритий урок на тему “Окисно-відновні реакції в харчових технологіях”.

https://www.youtube.com/watch?v=5YTNPXspi6w

Спочатку абітурієнтам надали до перегляду відеоролик про окисно-відновні реакції в природі. Потім школярі мали можливість продемонструвати свої знання з хімії та поглибити їх. Д.с.-г.н., професор Данченко О. О. розповіла майбутнім абітурієнтам про хімічний склад їжі та значення кожного окремого нутрієнта для харчування людини.

В ході проведення даного заходу магістрами 11 МБ ХТ: Кльоновою Аліною, Романюк Марією та Булавицькою Катериною під керівництвом к.б.н., доцента кафедри ТПЗПСГ Здоровцевої Л. М. для гостей було продемонстровано ряд дослідів по окисленню вуглеводів (глюкози – реакція срібного дзеркала; цукрози – обвуглення), окислення рослинної олії перманганатом калію, реакція окислення вітаміну С хлорним залізом – утворення “берлінської лазурі”, окислення спирту калію перманганатом, яка супроводжувалась спалахами іскор!

Школярі залишали 5 корпус у піднесеному настрої і можна без перебільшення сказати, що вони були просто в захваті від побачених експериментів.

В подальшому майбутньому, викладацький колектив кафедри ТПЗПСГ на чолі з д.т.н., доцентом Прісс О. П. має намір проводити подібні заходи з метою ознайомлення абітурієнтів з тонкощами спеціальностей “Харчові технології” та “Готельно-ресторанна справа”, фахівців з яких випускає кафедра.

                                                                                                 к.т.н., ст. викл. каф. ТПЗПСГ             Кулик А. С.