Вивчення ресторанної справи не можливе без занурення в культурні традиції. Першим заходом у цьому напрямку стало створення на базі кафедри  харчових технологій та готельно-ресторанної справи ТДАТУ клубу «Інтеркультурне гастрономічне коло», в який увійшли керівники національних товариств, викладачі і студенти спеціальностей «Готельно-ресторанна справа» та «Туризм».

В Навчальному кафе кафедри ХТтаГРС за ініціативи громадської організації «Україно-білоруське культурно-освітнє товариство «Сузір’я» відбулося святкування Дня весняного рівнодення.

В гості до Лабораторії харчування в цей день завітали представники Відділу культури Мелітопольської міської ради, члени клубу «Інтеркультурне гастрономічне коло», керівники національних товариств Польщі, Чехії, Болгарії, Білорусі.

З вітальною промовою виступили голова Громадської організації «Україно-білоруське культурно-освітнє товариство «Сузір’я» Бернага Н.Ю., завідувач кафедри харчових технологій та готельно-ресторанної справи, д.т.н., проф. Прісс О.П., завідувач кафедри бізнес-консалтингу та Міжнародного туризму, к.е.н., доцента Карман С.В.

Присутні на святі почули про найцікавіші слов’янські звичаї цього дня. На майстер-класі в невимушеній обстановці публіка дізналася про старовинний рецепт булочок-жаворонків, різні способи ліплення, правила випікання і багато іншого. Всі бажаючі могли власноруч долучитися до виготовлення кондитерського символу цього свята – жайворонка.

Проведення подібних акцій з відродження традицій, а також безпосереднє спілкування студентів з носіями національної культури сприятиме кращій самореалізації молоді ТДАТУ в професійній діяльності.

 

Інформаційний супровід: к.с.-г.н., доц. Жукова В.Ф.

viber image 2019-03-27 , 13.02.58

viber image 2019-03-27 , 13.03.00

viber image 2019-03-27 , 13.03.02

viber image 2019-03-27 , 13.03.03

viber image 2019-03-27 , 13.03.06