24 листопада 2020 року на базі двох кафедр: ХТтаГРС і ОПХВ ім. проф. Ф.Ю. Ялпачика, а також громадської організації «Інтеркультурне гастрономічне коло» відбулась МІЖНАРОДНА НАУКОВО-ПРАКТИЧНА ІНТЕРНЕТ-КОНФЕРЕНЦІЯ «Новації в технології та обладнанні готельно-ресторанних, харчових і переробних виробництв».
В інтернет-конференції взяли участь 194 науковця з 28 вітчизняних та закордонних закладів освіти (Угорщина, США), серед них викладачі, здобувачі наукових ступенів, докторанти, аспіранти, магістранти та студенти, фахівці і керівники харчових, переробних, сільськогосподарських підприємств, готелів і ресторанів.
Формат науково-практичної інтернет-конференції передбачав огляд найбільш актуальних питань і нових розробок за такими основними напрямками досліджень:
– тенденції та перспективи розвитку обладнання харчових і переробних виробництв;
– удосконалення процесів і технологій виробництва харчової продукції та переробки сільськогосподарської сировини;
– проблеми безпеки та якості харчової продукції;
– інновації підприємств готельно-ресторанної індустрії.
У всіх представлених тезах розглядалися питання, актуальні для сучасного етапу розвитку харчової промисловості та готельно-ресторанної сфери. За підсумками роботи конференції сформовано збірник матеріалів конференції.
На думку організаційного комітету та учасників конференції, головна мета інтернет-конференції, спрямована на вирішення професійних і галузевих проблем харчової промисловості в ході професійного спілкування фахівців – досягнута. По завершенню роботи конференції її учасники висловили слова подяки оргкомітету і надію на подальшу тісну співпрацю.
Інформаційний супровід: к.с.-г.н., доц. Жукова В.Ф.