17 січня 2020 року представники факультетів агротехнологій та екології й економіки та бізнесу виступили на класній годині в Ліцей №19 Мелітопольської міської ради Запорізької області. Від факультету АТЕ участь у профорієнтаційному заході взяла к.т.н., ст.викл. каф. ХТ та ГРС Кулик А. С., від ЕтаБ – к.е.н., доцент кафедри підприємництва, торгівлі та біржової діяльності Тебенко В. […]
Новини
Практичний досвід приготування ресторанних страв отримують студенти спеціальності «Готельно-ресторанна справа» на лабораторних заняттях з дисципліни «Технологія продукції ресторанного господарства». Перша лабораторна робота в новому семестрі присвячена дослідженням технологічних процесів виробництва напівфабрикатів.
У мелітопольської молоді є унікальна можливість зануритися у світ харчових технологій та ресторанної сфери, долучитися до захоплюючого навчального процесу разом з професіональною командою викладачів ТДАТУ ім. Дмитра Моторного! В Навчальному кафе кафедри ХТ та ГРС учні Мелітопольського ліцею № 5 ММР ЗО навчалися робити крафтові розписні пряники ручної роботи. Діти дуже старалися, бо готували подарункові […]
Доцент кафедри ХТ та ГРС Андрущенко Микола Васильович за програмою Глобального екологічного фонду виграв грант у розмірі 50 тис. грн. на реалізацію інноваційного бджільницького проекту в ТДАТУ ім. Дмитра Моторного. Цей фонд з 1992 року надає фінансово-технічну підтримку проектам, що зберігають та відновлюють біорізноманіття, підвищують добробут людей. На отримані кошти на базі ТДАТУ ім. Дмитра […]
27 листопада 2019 р. на кафедрі ХТ та ГРС на зведеній кураторській годині обговорювались питання академічної доброчесності. Серед присутніх на заході були студенти всіх курсів спеціальностей «Харчові технології» та «Готельно-ресторанна справа», а також їх куратори: Григоренко О.В., Загорко Н.П., Кюрчева Л.М., Кулик А.С., Гапріндашвілі Н.А., Коляденко В.В., Жукова В.Ф. Зав. кафедри ХТтаГРС, д.т.н., проф. Прісс О.П. ознайомила […]
На кафедрі ХТтаГРС 28 листопада 2019 р. за підтримки громадської організації «Інтеркультурне гастрономічне коло» відбувся святковий захід, присвячений 107-й річниці Незалежності Республіки Албанія. З цієї нагоди до ТДАТУ ім. Д. Моторного завітало багато гостей: – товариство албанців Приазовського району «Дарданія», – гурток «Албанська світлиця», – шкільний фольклорний колектив «Ліштівічкі», – педагоги та учні Дівнинської ЗЗСО. […]
У зв’язку із новою тенденцією, яка активно підтримується відділом профорієнтації та довузівської підготовки – керівник Циновська Т. Т., всі поїздки по районах Запорізької області здійснюються за підтримки представників кафедр дружніх факультетів. Так, 26 листопада 2019 року факультетом агротехнологій та екології під керівництвом к.с.-г.н., доц. Іванової І. Є. було організовано виїзний профорієнтаційний захід до шкіл Якимівського […]
На кафедрі ХТтаГРС 20 листопада 2019 р. відбулась VII Всеукраїнська науково-технічна конференція студентів і магістрантів ТДАТУ ім. Д.Моторного. Студенти ТДАТУ ім. Д.Моторного, а також ВСП «Ногайського коледжу ТДАТУ ім. Д.Моторного» виступили з цікавими, змістовними доповідями, в яких представили результати своїх наукових досліджень в секції «Харчові технології та готельно-ресторанна справа».
13 листопада 2019 року за ініціативою досвідченого викладача ВСП «Василівський коледж ТДАТУ» Сердюк Наталії Володимирівни на запрошення декану факультету агротехнологій та екології к.с.-г.к., доц. Іванової І. Є., Таврійський ДАТУ ім. Дмитра Моторного відвідали майбутні техніки-технологи з виробництва м’ясних продуктів. Завідуюча кафедрою харчових технологій та готельно-ресторанної справи д.т.н., професор Прісс Олеся Петрівна розповіла майбутнім випускникам про […]
Студенти-першокурсники спеціальності «Готельно-ресторанна справа» вивчають дисципліну «Вступ до фаху» безпосередньо в закладах HoReCa. Тут студенти переймають досвід безпосередньо від фахівців цієї справи – компетентних рестораторів. На минулому занятті студенти 11 ГРС групи в рамках навчального візиту відвідали ресторан «Пан і Пані». Власниця ресторану Олена Василівна Рудченко щиро поділилася з молоддю секретом 20-річного успіху свого проекту, […]
