изображение_viber_2020-01-20_08-19-03
Викладачі ТДАТУ ім. Дмитра Моторного в ліцеї №19 м. Мелітополь

17 січня 2020 року представники факультетів агротехнологій та екології й економіки та бізнесу виступили на класній годині в Ліцей №19 Мелітопольської міської ради Запорізької області. Від факультету АТЕ участь у профорієнтаційному заході взяла к.т.н., ст.викл. каф. ХТ та ГРС Кулик А. С., від ЕтаБ –  к.е.н., доцент кафедри підприємництва, торгівлі та біржової діяльності Тебенко В. […]

изображение_viber_2020-01-16_15-13-23
МАЙБУТНІ РЕСТОРАТОРИ ОПАНОВУЮТЬ ТЕХНОЛОГІЇ ВИРОБНИЦТВА НАПІВФАБРИКАТІВ

Практичний досвід приготування ресторанних страв отримують студенти спеціальності «Готельно-ресторанна справа» на лабораторних заняттях з дисципліни «Технологія продукції ресторанного господарства». Перша лабораторна робота в новому семестрі присвячена дослідженням технологічних процесів виробництва напівфабрикатів.

изображение_viber_2019-12-19_09-44-49
МАЙСТЕР-КЛАС З ПРИГОТУВАННЯ КРАФТОВИХ РОЗПИСНИХ ПРЯНИКІВ ДЛЯ МАЙБУТНІХ АБІТУРІЄНТІВ

У мелітопольської молоді є унікальна можливість зануритися у світ харчових технологій та ресторанної сфери, долучитися до захоплюючого навчального процесу разом з професіональною командою викладачів ТДАТУ ім. Дмитра Моторного! В Навчальному кафе кафедри ХТ та ГРС учні Мелітопольського ліцею № 5 ММР ЗО навчалися робити крафтові розписні пряники ручної роботи. Діти дуже старалися, бо готували подарункові […]

Nya2Lo6M_rg
ПЕРЕМОГА ПРОЕКТУ ОРГАНІЧНОГО БДЖІЛЬНИЦТВА ЗА ПРОГРАМОЮ МАЛИХ ГРАНТІВ

Доцент кафедри ХТ та ГРС Андрущенко Микола Васильович за програмою Глобального екологічного фонду виграв грант у розмірі 50 тис. грн. на реалізацію інноваційного бджільницького проекту в ТДАТУ ім. Дмитра Моторного. Цей фонд з 1992 року надає фінансово-технічну підтримку проектам, що зберігають та відновлюють біорізноманіття, підвищують добробут людей. На отримані кошти на базі ТДАТУ ім. Дмитра […]

IMG_20191204_094116
ПИТАННЯ АКАДЕМІЧНОЇ ДОБРОЧЕСНОСТІ ОБГОВОРЮВАЛИСЬ НА ЗВЕДЕНІЙ КУРАТОРСЬКІЙ ГОДИНІ НА КАФЕДРІ ХТтаГРС

27 листопада 2019 р. на кафедрі ХТ та ГРС на зведеній кураторській годині обговорювались питання академічної доброчесності. Серед присутніх на заході були студенти всіх курсів спеціальностей «Харчові технології» та «Готельно-ресторанна справа», а також їх куратори: Григоренко О.В., Загорко Н.П., Кюрчева Л.М., Кулик А.С., Гапріндашвілі Н.А., Коляденко В.В., Жукова В.Ф. Зав. кафедри ХТтаГРС, д.т.н., проф. Прісс О.П. ознайомила […]

DSC_0076
Громадська організація «Інтеркультурне гастрономічне коло» кафедри ХТтаГРС зустрічала албанських гостей

На кафедрі ХТтаГРС 28 листопада 2019 р. за підтримки громадської організації «Інтеркультурне гастрономічне коло» відбувся святковий захід, присвячений 107-й річниці Незалежності Республіки Албанія. З цієї нагоди до ТДАТУ ім. Д. Моторного завітало багато гостей: – товариство албанців Приазовського району «Дарданія», – гурток «Албанська світлиця», – шкільний фольклорний колектив «Ліштівічкі», – педагоги та учні Дівнинської ЗЗСО. […]

изображение_viber_2019-11-29_07-59-36
Профорієнтаційна співпраця Агротехнологічного та Енергетичного факультетів ТДАТУ ім. Дмитра Моторного

У зв’язку із новою тенденцією, яка активно підтримується відділом профорієнтації та довузівської підготовки – керівник Циновська Т. Т., всі поїздки по районах Запорізької області здійснюються за підтримки представників кафедр дружніх факультетів. Так, 26 листопада 2019 року факультетом агротехнологій та екології під керівництвом к.с.-г.н., доц. Іванової І. Є. було організовано виїзний профорієнтаційний захід до шкіл Якимівського […]

изображение_viber_2019-11-20_15-10-40
VII Всеукраїнська науково-технічна конференція студентів і магістрантів ТДАТУ ім. Д.Моторного на кафедрі ХТтаГРС

На кафедрі ХТтаГРС 20 листопада 2019 р. відбулась VII Всеукраїнська науково-технічна конференція студентів і магістрантів ТДАТУ ім. Д.Моторного. Студенти ТДАТУ ім. Д.Моторного, а також ВСП «Ногайського коледжу ТДАТУ ім. Д.Моторного» виступили з цікавими, змістовними доповідями, в яких представили результати своїх наукових досліджень в секції «Харчові технології та готельно-ресторанна справа».

изображение_viber_2019-11-14_08-39-19
ДО ТДАТУ ІМ. ДМИТРА МОТОРНОГО ЗАВІТАЛИ ГОСТІ З ВСП «ВАСИЛІВСЬКИЙ КОЛЕДЖ ТДАТУ»

13 листопада 2019 року за ініціативою досвідченого викладача ВСП «Василівський коледж ТДАТУ» Сердюк Наталії Володимирівни на запрошення декану факультету агротехнологій та екології к.с.-г.к., доц. Іванової І. Є., Таврійський ДАТУ ім. Дмитра Моторного відвідали майбутні техніки-технологи з виробництва м’ясних продуктів. Завідуюча кафедрою харчових технологій та готельно-ресторанної справи д.т.н., професор Прісс Олеся Петрівна розповіла майбутнім випускникам про […]

изображение_viber_2019-11-14_07-25-48
СТУДЕНТИ-РЕСТОРАТОРИ ПЕРЕЙМАЮТЬ ДОСВІД ВІД ДОСВІДЧЕНИХ ФАХІВЦІВ У СФЕРІ HoReCa

Студенти-першокурсники спеціальності «Готельно-ресторанна справа» вивчають дисципліну «Вступ до фаху» безпосередньо в закладах HoReCa. Тут студенти переймають досвід безпосередньо від фахівців цієї справи – компетентних рестораторів. На минулому занятті студенти 11 ГРС групи в рамках навчального візиту відвідали ресторан «Пан і Пані». Власниця ресторану Олена Василівна Рудченко щиро поділилася з молоддю секретом 20-річного успіху свого проекту, […]