10 березня 2023 року відбулась відкрита лекція “Plant programmed cell death” від чеської вченої Tereza Vavrdova для здобувачів вищої освіти та професорсько-викладацького складу ТДАТУ. Тереза Ваврдова – докторант у групі Моріца Новака, VIB Центр біології рослинних систем, Університет Гента, Бельгія. Має ступінь доктора філософії з біохімії у доктора Джорджа Коміса, Університет Палацького, Оломоуц, Чеська Республіка; […]
Новини
Звітування аспірантів є важливою складовою їхньої освітньої програми. Це дає можливість молодим науковцям продемонструвати свої дослідницькі здібності та досягнення, отримати обґрунтовану критику від своїх наукових керівників та отримати нові знання і вміння. 01.03 відбулося чергове звітування аспірантів спеціальності “Харчові технології”. У звіті взяли участь 4 аспіранти, які представили результати своїх досліджень відповідно до затверджених тем. […]
Кожен здобувач вищої освіти має право персонально обрати вибіркові дисципліни з переліку вибіркових дисциплін та створити власну індивідуальну освітню траєкторію. Вибіркові навчальні дисципліни – це дисципліни, які пропонуються закладом вищої освіти для більш повного задоволення освітніх і кваліфікаційних вимог особи для власного особистісного та професійного розвитку, потреб суспільства та держави, ефективнішого використання можливостей закладу освіти, […]
Рівно рік тому державна комісія слухала наших випускників ще у рідних стінах ТДАТУ. Ми зробили фотографії і весело планували майбутні святкування і урочисте вручення дипломів. Але війна все змінила. Наше життя стало непередбачуваним та небезпечним. Тепер ми вимушені складати іспити використовуючи дистанційні технології і долати виклики пов’язані з нестабільністю Інтернету та електроенергії. І довго думати […]
24 лютого 2023 року відбулося спільне засідання кафедри «Харчові технології та готельно – ресторанна справа» факультету Агротехнологій та екології Таврійського державного агротехнологічного університету імені Дмитра Моторного та кафедри «Хімія, біохімія, мікробіологія та гігієна харчування» факультету переробних і харчових виробництв Державного біотехнологічного університету (м. Харків). Зустріч проводилась для обговорення і врахування досвіду з реалізації освітньо-професійних програм: […]
Сучасна українська мова — відкрита й динамічна. Мова — запорука тривкої ідентичності нації, основа її етнокультурної цілісності. 8.02. 2023 року викладачі кафедри харчових технологій та готельно-ресторанної справи прийняли участь у онлайн-семінарі «Новий український правопис та інші мовні камені спотикання у професійній комунікації», що був відбувся у межах планової роботи Вищої школи педагогічної майстерності ТДАТУ. Спікерка […]
Не дивлячись на військовий стан у країні та тимчасове переміщення університету, колектив факультету агротехнологій та екології ТДАТУ не зупиняються та продовжують усі види діяльності, серед яких і профорієнтаційна робота. 6.02.2023 року відбулась зустріч у форматі ZOOM-конференції з випускниками спеціальностей Агрономія та Харчові технології Бердянського фахового коледжу Таврійського державного агротехнологічного університету імені Дмитра Моторного. Декан факультету […]
На кафедрі харчових технологій та готельно-ресторанної справи відбулась атестація здобувачів вищої освіти дуальної форми навчання. Доповідали та презентували свою роботу на вітчизняних і закордонних підприємствах здобувачі наступних груп: 21 ХТ Тринкеншу Іванна; 31 ХТ Дума Анна; 31 ГРС Подлипинець Марія та Ісаєва Юлія; 41 ХТ Коробова Яна; 11МБХТ Бичек Карина; 21 МБХТ Міліч Валерія та […]
15 грудня 2022 року відбулася онлайн-зустріч здобувачів вищої освіти бакалаврського рівня з гарантом освітньої програми «Харчові технології» Мариною СЕРДЮК, а також представниками робочої групи. Здобувачі вищої освіти були ознайомлені з результатами моніторингу оцінювання якості освітньої програми, освітнього процесу та академічної доброчесності в університеті за 2020-2021 н.р. В ході обговорення піднімалися питання удосконалення освітньої програми, її […]
В межах організації Освітнього процесу на кафедрі Харчових технологій та готельно-ресторанної справи факультету АТЕ ТДАТУ ім. Дмитра Моторного 02.12.2022 року відбулося чергове засідання на платформі ZOOM. Було розглянуто питання про академічну доброчесність. ВИСТУПИЛА: зав. кафедрою, проф. Олеся ПРІСС: Академічна доброчесність – це сукупність етичних принципів та визначених законом правил, якими мають керуватися учасники освітнього процесу […]
