24 лютого  2023 року відбулося  спільне засідання  кафедри «Харчові технології  та  готельно – ресторанна справа» факультету Агротехнологій та екології Таврійського державного агротехнологічного університету імені Дмитра Моторного та кафедри «Хімія, біохімія, мікробіологія та гігієна харчування» факультету переробних і харчових виробництв Державного біотехнологічного університету (м. Харків).

Зустріч проводилась для обговорення і врахування досвіду з реалізації освітньо-професійних програм: «Харчові технології» першого (бакалаврського) рівня вищої освіти зі спеціальності 181 «Харчові технології» галузі знань 18 «Виробництво та технології», «Готельно-ресторанна справа» першого (бакалаврського) рівня вищої освіти зі спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» галузі знань 24 «Сфера обслуговування», освітньо-професійної програми другого (магістерського) рівня вищої освіти «Індустрія здорового харчування» зі спеціальності 181 «Харчові технології», освітньо-наукової  програми 181 Харчові технології третього (освітньо-наукового) рівня вищої освіти зі спеціальності «Харчові технології», зі спеціальності  та освітньо-професійної програми «Дієтичне харчування і харчова безпека» другого (магістерського) рівня вищої освіти зі спеціальності «Харчові технології», яку надали для обговорення колеги Державного біотехнологічного університету.

Обговорення ОПП було проведене на платформі ZOOM-конференції. Перша доповідачка к.т.н. доцент кафедри «Хімії, біохімії, мікробіології та  гігієни харчування» ДБУ Мурликіна Наталя Віталіївна представила свою ОПП «Дієтичне харчування і харчова безпека», в обговоренні якої взяли активну участь присутні на засіданні викладачі обох кафедр. Освітньо-професійна програма була схвалена і рекомендована для розгляду і затвердження Вченою радою ДБУ.

Освітньо-професійні програми «Харчові технології» першого (бакалаврського) рівня ВО та «Індустрія здорового харчування» другого (магістерського ) рівня ВО були представлені для обговорення гарантами цих програм відповідно д.т.н. професором Сердюк Мариною Єгорівною та д.с.-г.н. професором Данченко Оленою Олександрівною. Освітньо-професійну програму «Готельно-ресторанна справа» представила гарант к.с.-г.н., доц. Кюрчева Л.М.

Освітньо-наукову програму  «Харчові технології»  третього (освітньо-наукового) рівня вищої освіти охарактеризувала гарант д.т.н. професор завідувач кафедри харчових технологій і готельно-ресторанної справи  Прісс Олеся Петрівна.

Всі освітні програми були ретельно вивчені, схвалені  і рекомендовані для затвердження Вченою радою Таврійського державного агротехнологічного університету імені Дмитра Моторного.