23 листопада 2021 року на базі двох кафедр: «Харчові технології та готельно-ресторанна справа», а також «Обладнання переробних і харчових виробництв імені професора Ф.Ю. Ялпачика», за співучасті громадської організації «Інтеркультурне гастрономічне коло» відбулась ІІ МІЖНАРОДНА НАУКОВО-ПРАКТИЧНА ІНТЕРНЕТ-КОНФЕРЕНЦІЯ «Новації в технології та обладнанні готельно-ресторанних, харчових і переробних виробництв».

В інтернет-конференції взяли участь 107 науковців з 14 вітчизняних та закордонних закладів освіти, серед них викладачі, здобувачі наукових ступенів, докторанти, аспіранти, магістранти та студенти, фахівці і керівники харчових, переробних підприємств, готелів і ресторанів.

У всіх представлених тезах розглядалися питання, актуальні для сучасного етапу розвитку харчової промисловості та готельно-ресторанної сфери. Робота інтернет-конференції проводилась за напрямками:

  1. Тенденції та перспективи розвитку обладнання харчових і переробних виробництв.
  2. Удосконалення процесів і технологій виробництва харчової продукції та переробки сільськогосподарської сировини.
  3. Проблеми безпеки та якості харчової продукції.
  4. Інновації підприємств готельно-ресторанної індустрії.

В результаті науково-практичної інтернет-конференції було проведено  огляд найбільш актуальних питань і нових розробок.

Головна мета наукового заходу, спрямована на вирішення професійних і галузевих проблем харчової промисловості в ході професійного спілкування фахівців – досягнута. За підсумками роботи буде сформовано збірник матеріалів інтернет-конференції.

Інформаційний супровід: к.с.-г.н., доц. Жукова В.Ф.