Безперервне вдосконалення педагогічної майстерності та професійний розвиток науково-педагогічних працівників – це одна з головних передумов модернізації системи вищої освіти в Україні. Саме тому підвищення професійної компетентності, ознайомлення з досвідом провідних зарубіжних спеціалістів та дослідників є одним з пріоритетних напрямків роботи викладачів кафедри плодоовочівництва, виноградарства та біохімії. З 23 червня по 15 липня 2020 року ст. […]
Новини
У продовольчому забезпеченні півдня України велика роль відводиться плодам, овочам, винограду і продуктам їх переробки. Садівництво і виноградарство є найбільш інтенсивні і складні галузі сільськогосподарського виробництва, які потребують більш специфічних технологій, систем машин і робочої сили певної кваліфікації. У зв’язку з цим велике значення набуває підготовка кваліфікованих фахівців для цих галузей, які будуть сприяти відродженню […]
З метою популяризації спеціальності “Садівництво та виноградарство” представник кафедри «Плодоовочівництва, виноградарства та біохімії» Пащенко Ю.П. в складі профорієнтаційної бригади факультету Агротехнологій та екології 26.06.2020р. завітали до ВСП «Василівський коледж ТДАТУ». Майбутні абітурієнти були ознайомлені з перевагами та перспективами навчання в ТДАТУ, з новими умовами вступу у 2020р., проінформовані про студентські та закордонні практики, дуальне навчання, інфраструктуру […]
В рамках підготовки освітньо-професійної програми «Садівництво Та Виноградарство» першого рівня вищої освіти за спеціальністю 203 «Садівництво та виноградарство» було проведено обговорення програми за участі академічної спільноти. В обговоренні прийняли участь Іщенко І.О. (декан агробіотехнологічного факультету Одеського державного аграрного університету, к.с.г.н., доцент; Петренко С.О. (доцент кафедри садівництва, виноградарства, біології та хімії ОДАУ, к.с.г.н.); Ковтунюк З.І. (доцент […]
Викладачі кафедри ПВБ в період з 16.03 по 03.04 2020 р. проходили стажування в ТОВ ВКФ “Мелітопольська черешня”. Метою данного стажування було отримання звязків з виробничими підприємствами, ознайомлення з інноваційними технологіями у сучасному виробництві, огляд майбутніх баз для практичної підготовки студентів та наукової роботи, а також вдосконалення практичних навиків викладачів з викладаємих дисциплін.Згідно плану стажування було проведено знайомство […]
03.06.2020 на кафедрі ПВБ заслухали результати роботи кураторів в групах за 2019 – 2020 навчальний рік. На презентаціях викладачів були представлені показники якості знань студентів, яскраві фото, що підтверджували цікаві хвилини життя студентів в ТДАТУ. По різному відносились студенти до прояву своїх здібностей в житті групи, факультету, університету. Але, взагалі, як видно було з доповідей, […]
Одним із пріоритетних напрямів роботи кафедри Плодоовочівництва, виноградарства та біохімії є профорієнтаційна робота. І, не зважаючи на те, що в країні оголошено загальнонаціональний карантин, кафедра ПОВБХ продовжує здійснювати свою діяльність дистанційно, не припиняючи профорієнтаційну роботу ні на мить. Карантин – це не проблема, а можливість використання як традиційних, так й інформаційно-комунікаційних технологій для проведення плідної […]
26 травня 2020 року Асоціацією “Український клуб аграрного бізнесу” та освітнім проектом “Агрокебети” спільно з агенцією UCABevent був проведений веб-семінар за темою «Рік з Агрокебетами: перші успіхи та виклики». Викладачі кафедри плодоовочівництва, виноградарства та біохімії прийняли участь у вебінарі «Рік з Агрокебетами: перші успіхи та виклики». Модератором заходу був Алекс Ліссітса, президент асоціації “Український клуб […]
Одними з перспективних і економічно вигідних напрямів конкурентоспроможного розвитку вітчизняного агробізнесу є вирощування винограду. Виноградарство потужна галузь сільськогосподарського виробництва, оскільки власне в цій галузі найвища окупність землі. Так, в ТДАТУ в 2019 році було закладено виноградник площею 1 га. В цьому році, кафедра ПВБ заклала виноградну школку з метою вирощування виноградних живців для ремонту винограднику. […]
Ранньою весною у овочівників з’явлюються турботи з вирощування розсади овочевих культур. Так і в цьому році студентами було закладено касети з овочевими культурами для проведення лабораторних робіт. Для визначення зеленних овочевих культур за сходами та листками, згідно програми, посіяні в касети: Салат латук, Капуста китайська, Гірчиця листкова, Шпинат, Кріп, Коріандр, Петрушка. Також студенти повинні були […]
