В рамках проєкту «Ініціатива академічної доброчесності та якості освіти» (Academic Integrity and Quality Initiative – Academic IQ) (Academic Integrity and Quality Initiative – Academic IQ) 8 грудня 2021 р. гарант спеціальності готельно-ресторанна справа завідувачка кафедри ХТ та ГРС, д.т.н., професор Олеся Прісс провела лекцію для здобувачів спеціальностей харчові технології та готельно-ресторанна справа на тему «Академічна […]
Новини
Колектив кафедри харчових технологій та готельно-ресторанної справи вітає завідувачку кафедри, професора, доктора технічних наук Олесю Петрівну Прісс з нагородженням відзнакою «Науковець року 2021» та почесною грамотою голови Української федерації вчених академіка НАН України В. Семиноженка за вагомі наукові та науково-технічні результати! Ім’я пані Олесі занесено до книги «Наукова еліта України». Олеся Петрівна отримала цю книгу […]
Завдяки навчанню за дуальною формою студенти ТДАТУ мають можливість отримувати більш глибокі знання та навички з обраної спеціальності, підкріплюючи їх на практиці на підприємстві. В кінці кожного семестру такі студенти проходять атестацію за результатами дуального навчання на виробництві. Студенти спеціальностей 181 «Харчові технології» та 241 «Готельно-ресторанна справа» виступали зі звітами про своє дуальне навчання. Для […]
Викладачі кафедри ХТ та ГРС постійно підвищують свою кваліфікацію, адже забезпечити високу якість освітнього процесу неможливо без сталого професійного розвитку. Так, 29 листопада 2021 р. в Національному університеті харчових технологій проведено першу Міжнародну осінню школу Жана Моне «Регулювання використання харчових добавок: імплементація Європейських підходів» у дистанційному форматі zoom-конференції. Захід проведений в дві сесії, на яких […]
Кафедра харчових технологій та готельно-ресторанної справи ТДАТУ імені Дмитра Моторного має важливі традиції співпраці з закордонними та українськими закладами вищої освіти. У рамках системної роботи з поглиблення зв’язків між університетами завідувачкою кафедри, д.т.н, професоркою ПРІСС Олесею Петрівною організовано ряд зустрічей з колегами з кафедри готельно-ресторанного та туристичного бізнесу й іноземних мов Херсонського державного аграрно-економічного університету. Викладачі […]
Студенти спеціальності «Готельно-ресторанна справа» вивчають специфіку роботи готельно-ресторанного бізнесу у безпосередньому спілкуванні з представниками організацій індустрії туризму, знайомлячись з їхнім досвідом під час зустрічей на гостьових лекціях. На цьому тижні спікером виступив Федоренко Григорій Олександрович – керівник Всеукраїнської спілки працівників готельно-ресторанного бізнесу, технічний директор компанії з операційного управління мережі ресторанів «Львівські круасани», «Арома-кава», «Челентано» та […]
23 листопада 2021 року на базі двох кафедр: «Харчові технології та готельно-ресторанна справа», а також «Обладнання переробних і харчових виробництв імені професора Ф.Ю. Ялпачика», за співучасті громадської організації «Інтеркультурне гастрономічне коло» відбулась ІІ МІЖНАРОДНА НАУКОВО-ПРАКТИЧНА ІНТЕРНЕТ-КОНФЕРЕНЦІЯ «Новації в технології та обладнанні готельно-ресторанних, харчових і переробних виробництв». В інтернет-конференції взяли участь 107 науковців з 14 вітчизняних та закордонних […]
Відповідно до наказу Міністерства освіти і науки України № 1036 від 29.09.2021 Діані Шеховцовій, студентці 3 курсу спеціальності 181 «Харчові технології», за високі досягнення в навчанні та науковій роботі призначено стипендію Верховної Ради України у 2021-2022 навчальному році. Колектив кафедри харчових технологій та готельно-ресторанної справи вітає Діану та бажає нових перемог, високих показників у навчанні […]
17 листопада 2021 р. в рамках проведення щорічної науково-технічної конференції студентів та магістрантів ТДАТУ на кафедрі харчових технологій та готельно-ресторанної справи відбулося засідання секції “Харчові технології та готельно-ресторанна справа”. Згідно програми конференції були заслухані змістовні доповіді, які доповнювали цікаві презентації і були присвячені удосконаленню харчових технологій та інноваційному розвитку готельно-ресторанної справи. Кращою доповіддю за підсумками […]
Для студентів спеціальностей «Готельно-ресторанна справа» та «Харчові технології» регулярно проводяться зустрічі з представниками сфери гостинності та організуються гостьові лекції. Мета таких зустрічей полягає у безпосередньому спілкуванні з практиками, знайомстві з досвідом фахівців для отримання професійних навичків hard skills. 10 та 11 листопада для студентів обох спеціальностей було проведено гостьові онлайн-лекції, присвячені темі: «Українська гастроспадщина через […]
