Викладачі кафедри ХТ та ГРС постійно підвищують свою кваліфікацію, адже забезпечити високу якість освітнього процесу неможливо без сталого професійного розвитку. Так, 29 листопада 2021 р. в Національному університеті харчових технологій проведено першу Міжнародну осінню школу Жана Моне «Регулювання використання харчових добавок: імплементація Європейських підходів» у дистанційному форматі zoom-конференції. Захід проведений в дві сесії, на яких були розглянуті питання національних стандартів щодо використання харчових добавок з урахуванням європейських вимог, перелік харчових добавок, що використовуються вітчизняними виробниками та проблеми регулювання харчових добавок в Україні, використання харчових барвників у технології борошняних кондитерських виробів та ін. Серед учасників школи, що взяли активну участь в обговоренні проблеми застосування і контролю харчових добавок були викладачі кафедри ХТ та ГРС ТДАТУ.

Головна мета заходу, спрямована на вирішення галузевих проблем харчової промисловості в ході професійного спілкування фахівців – досягнута.

За підсумками роботи всі учасники отримали сертифікати слухачів Міжнародної Школи Жана Моне програми ЄС Еразмус+.

Інормаційний супровід: к.б.н., доцент Здоровцева Л.М.