В Навчальному кафе ТДАТУ для першокурсників спеціальності «Готельно-ресторанна справа» 2 вересня було влаштовано інтерактивний майстер-клас з приготування капучіно та кавових коктейлів. Майстер-клас проводив Олександра Куріпка – студент 4 курсу спеціальності «Харчові технології», професійний бариста 3B Cafe (м. Київ), який навчається і працює за дуальною системою освіти. Олександр ознайомив присутніх з особливостями приготування «ідеального капучіно», розкрив […]
Новини
1 вересня 2019 року в ТДАТУ імені Дмитра Моторного відбулися урочистості, присвячені Дню знань. В цей сонячний день на майданчику перед університетом зібралися студенти та їх батьки, викладачі та адміністрація. Цього дня кафедра харчових технологій та готельно-ресторанної справи зустрічала своїх першокурсників – 58 студентів, які вперше переступили поріг університету. Серед них – 38 студентів спеціальності […]
Колектив кафедри Харчових технологій та готельно-ресторанної справи разом зі студентами спеціальності харчові технології прийняв участь у Всеукраїнському фестивалі «З країни в Україну», який проходив в Мелітополі 10 серпня 2019 року. Ця культурна подія об’єднала 18 міст України та сприяла поглибленому ознайомленню населення з культурою, історією та традиціями національних громад, які мешкають в нашому регіоні. Кафедра […]
Колектив кафедри харчових технологій та готельно-ресторанної справи ТДАТУ 21 червня 2019 р. прийняв участь в урочистостях з нагоди відкриття бюста Герою України Д.К. Моторному, ім’я якого присвоєно нашому університету. Відкриття пам’ятника Дмитру Моторному було приурочене до міжнародного науково-практичного форуму «Сучасні наукові дослідження на шляху до євроінтеграції». Головною метою форуму стало обговорення поточного стану та перспектив […]
У травні 2019 року закінчилось навчання слухачів курсів ліцензованої робітничої професії 8270 «Контролер харчової продукції». В 2018-2019 н. р. на кафедрі харчових технологій та готельно-ресторанної справи навчались 20 слухачів, які по закінченню навчання успішно пройшли Державну атестацію і отримали кваліфікацію «Контролер харчової продукції» 3 розряду. Під час занять на курсах слухачі поглибили знання органолептичних, фізико-хімічних, […]
29 травня 2019 року відбувся виїзд на екскурсії викладачів та студентів з ВНЗ південно-східної України до господарств Кам’янка Дніпровського району Запорізької області ( ТОВ “Агрокоїн”, ФОП Шкрібляк “FreshSalat”).
28 травня 2019 року за підтримки Українського проекту бізнес-розвитку плодоовочівництва UHBDP відбулась міжвузівська студентська науково-практична конференція “Сучасні підходи до післязбиральних технологій та маркетингу плодоовочевої продукції “. В конференції взяли участь викладачі та студенти півдня та сходу України: Миколаїв, Одеса, Херсон, Мелітополь. В цілому, близько 100 учасників.
Уже вдруге цієї весни за ініціативою досвідчених викладачів Мелітопольського вищого професійного училища Кардашової Наталі Григорівни та Пачіної Наталії Єгорівни на запрошення кафедри ХТ та ГРС Таврійського ДАТУ ім. Дмитра Моторного 24 травня 2019 року відвідали майбутні кухарі-бармени другого року навчання. Завідуюча кафедрою харчових технологій та готельно-ресторанної справи д.т.н., професор Прісс Олеся Петрівна розповіла майбутнім випускникам […]
22 травня 2019 року до Таврійського ДАТУ ім. Дмитра Моторного на запрошення кафедри ХТ та ГРС, завітала група майбутніх кухарів-кондитерів другого року навчання з Мелітопольського вищого професійного училища (на базі 10, 37, 40 ПТУ). Метою візиту було знайомство випускників із напрямами підготовки, за якими на сьогоднішній день, готує фахівців ТДАТУ. Майбутні випускники вищого професійного училища […]
17 травня 2019 року на теріторії ТДАТУ ім. Дмитра Моторного пройшов II Торговий форум “Агротеріторія”. Організатор – Український проект бізнес-розвитку плодоовочевництва.
