Освітня програма — це структурований набір навчальних матеріалів, завдань і активностей, спрямованих на досягнення певних освітніх цілей і покликаний забезпечити конкретний рівень знань і навичок студентів.

Освітні програми повинні відповідати вимогам ринку праці та потребам суспільства. Загалом, освітні програми є інструментом для досягнення якісного і цільового навчання, а їх правильна розробка та використання сприяє ефективному та системному формуванню знань та навичок студентів.

Тому на нашій кафедрі відбулась для   здобувачів ОР “Магістр” за напрямком підготовки «Індустрія здорового харчування» презентація освітньої програми 181 «Харчові технології».

Гарант ОП доктор технічних наук, професор Марина СЕРДЮК представила основні позиції та положення висвітлені у освітній програмі, структурно-логічну схему освітніх компонент, специфіку та особливості програми. Освітня програма орієнтована на спеціальну підготовку фахівців, що здатні швидко адаптуватись у сучасній харчовій промисловості.

Гарант висловила важливість розвитку індивідуальних освітніх шляхів студентів у процесі вищої освіти, а також звернула увагу на новаторські підходи до впровадження студентоцентрованого навчання в університетській освіті.