Викладачі кафедри ХТтаГРС прийняли участь в організації та проведенні Міжнародної науково-практичної конференції «Агроекологічні аспекти виробництва та переробки продукції сільського господарства», яка проходила 7-8 червня 2018 р.

Захід був організований інформаційною компанією «Інфоіндустрія» у партнерстві з Українським проектом бізнес-розвитку плодоовочівництва UHBDP за підтримки Міністерства аграрної політики та продовольства України на базі Таврійського державного агротехнологічного університету.

На конференції представили свої здобутки більше 150 досвідчених спеціалістів з агроекологічних аспектів виробництва та переробки сільськогосподарської продукції.

Впродовж заходу було заслухано виступи провідних науковців України – Хомічака Л.М., доктора технічних наук, професора, члена-кореспондента НААН (Інститут продовольчих ресурсів України); Євлаш В.В., доктора технічних наук, професора, експерта Комітету науки і освіти Верховної Ради України з питань розвитку біотехнологій та біобезпеки (Харківський державний університет харчування та торгівлі); Сухенка В.Ю., доктора технічних наук, професора (Національний університет біоресурсів і природокористування); Потапова В.О., доктора технічних наук, професора (Харківський державний університет харчування та торгівлі). Спікерами конференції виступили також і фахівці нашого університету – доктор технічних наук, професор Прісс О.П., кандидат технічних наук, професор Рогач Ю.П.,  кандидат сільськогосподарських наук, доцент
Герасько Т.В.

В рамках конференції всі присутні змогли обмінятися досвідом, подискутувати та знайти відповіді в таких напрямках:

  • Агроекологічні аспекти ґрунтового світу: аналіз ґрунту та шляхи підвищення його родючості;
  • Безпека виробничих процесів та вимоги безпечності сільськогосподарської сировини і готової продукції;
  • Сучасні практичні технології вирощування, переробки і зберігання якісної плодоовочевої продукції сільського господарства.

Оператори аграрного ринку на виставці мали змогу представити свою продукцію.

На Міжнародній науково-практичній конференції викладачі кафедри ХТтаГРС отримали досвід, який дозволить підвищити якісну підготовку фахівців з харчових технологій.

Інформаційний супровід: к.с.-г.н., ст. викл. Жукова В.Ф.

34054241_1037701049728316_7397766573890469888_n

15

13

9

6

5

3

34818857_1037701399728281_6154700607753027584_n