Викладачі кафедри ХТ та ГРС взяли участь в установчій конференції «Дослідження гастроспадщини України: традицій гостинності та культури приготування страв, як основи для розвитку креативних індустрій регіонів».

Організатором заходу виступив Український центр культурних досліджень, за підтримки Українсього культурного фонду, за партнерської участі Міністерства культури та інформаційної політики УкраїниУкраїнського інституту та Всеукраїнської асоціації громад. Конференція проходила в змішаному форматі – офлайн та онлайн. Захід зібрав учасників з усіх регіонів – понад 110 осіб.

Тематика конференції є актуальною з точки зору популяризації України як учасника Міжнародних культурних заходів,  сприяє формуванню позитивного іміджу нашої країни за кордоном. В ході роботи конференції були презентовані напрями реалізації проєкту та цікаві результати прикладних досліджень гастрономічного ресурсу України.

Вивчення гастроспадщини України, народних традицій, активні пошуки ресурсів і можливостей в сфері гостинності та культури приготування страв є основою для розвитку креативних індустрій регіонів.

Участь науковців ТДАТУ імені Дмитра Моторного в дослідженні та популяризації  гастрономічної культури Мелітопольщини сприятиме розвитку гастронапрямку в нашому регіоні, дозволить згуртувати студентську молодь навколо індустрії  гостинності, що стане місцевою перевагою для економічного зростання Мелітопольського краю.

 

Інформаційний супровід: к.с.-г.н., доц. Жукова В.Ф.