Метою курсує є вивчення походження, класифікації овочевих рослин, опанування технології вирощування розсади, агровимоги овочевих культур до умов зовнішнього середовища, що є теоретичною основою технології вирощування овочевої продукції. Вивчаючи особливості обробітку грунту під овочеві культури, систему удобрення та захисту овочевих культур звернути увагу на відмінності від польових культур.
Завдання полягає в тому, щоб студенти засвоїли технологічні прийоми вирощування овочевих культур. Володіли сукупністю загальнокультурних та професійних компетенцій з питань походження, вимог овочевих рослин до умов навколишнього середовища, росту та розвитку, для застосовування в процесі фахової підготовки та наступної професійної діяльності.
У результаті вивчення навчальної дисципліни студент повинен знати:
– стан і перспективу розвитку овочівництва;
– значення, класифікацію, способи розмноження;
– залежність інтенсивності росту і розвитку овочевих культур та їх урожайності від умов навколишнього середовища;
– наукові основи чергування овочевих культур;
– особливості обробітку грунту, системи удобрення та захисту овочевих культур та засоби управління цими агрозаходами враховуючи ресурси конкретних господарств та агрокліматичних умов.
Студент повинен уміти:
– визначати норми висіву насіння, розсади овочевих культур;
– розпізнавати овочеві культури за насінням та сходах;
– розміщувати овочеві культури у зональних сівозмінах. Впроваджувати й засвоювати сівозміни;
– орієнтуватись в прийомах обробітку різного за механічним складом грунту під овочеві культури, системах удобрення та захисту.