Метою навчальної дисципліни «Загальне плодівництво» є формування у майбутніх фахівців ОКР «бакалавр» з садівництва і виноградарства знання біології і фізіології плодових рослин, взаємодії їх з навколишнім середовищем, біологічних основ розмноження та застосування цих знань в розробці технології виробництва плодів і ягід, які є цінними продуктами харчування населення та сировиною для переробних підприємств.
Завдання . Передбачає опанування знаннями , вміннями та навичками вирішення технологічних питань згідно з вимогами розвитку галузі на основі інтенсифікації спеціалізованих господарств ,використанні досягнень науки та провідного вітчизняного та світового досвіду , потреб промисловості і населення в продукції плодівництва з метою експорту високоякісних плодів та ягід .
У результаті вивчення навчальної дисципліни студент повинен
Знати: Стан і перспективи розвитку плодівництва, значення морфологічних та біологічних особливостей плодових, ягідних культур; стійкість до факторів зовнішнього середовища; закономірності плодоношення; технологію вирощування садивного матеріалу; сучасні технології вирощування високих урожаїв плодів і ягід у різних грунтово – кліматичних зонах, шляхи і способи підвищення якості продукції і заходи щодо її підтримання.
Вміти: проектувати плодові і ягідні насадження для різних форм власності й господарювання; розробляти, удосконалювати і реалізувати прогресивні технології вирощування посадкового матеріалу і продукції плодових і ягідних культур; здійснювати біологічний контроль за станом насаджень та управляти процесами формування урожаю; розробляти та реалізовувати заходи щодо поліпшення якості та зменшення втрат продукції плодівництва; забезпечувати високу економічну ефективність впровадження технологій та їх економічну чистоту.
для здобувачів ступеня вищої освіти «Бакалавр».
для здобувачів ступеня вищої освіти «Бакалавр».