5
Зустріч студентів перших курсів з директором наукової бібліотеки ТДАТУ за темою: “Забезпечення освітнього процесу навчальними виданнями і послугами наукової бібліотеки”

27 вересня 2023 року відбулась зустріч студентів перших курсів ОР Бакалавр за напрямком підготовки  «Харчові технології» та  «Готельно-ресторанна справа», а також перші курси  ОР Магістр за напрямком підготовки «Індустрія здорового харчування» з директором наукової бібліотеки ТДАТУ за темою: “Забезпечення освітнього процесу навчальними виданнями і послугами наукової бібліотеки”. Ольга Миколаївна, директор наукової бібліотеки ТДАТУ, надала детальну […]

1
Участь аспірантів в тренінгу «Цифрова економіка як елемент сталого розвитку підприємства»

Бути знавцем в цифровій економіці в наш час є дуже важливою навичкою з кількох причин: Актуальність: Сучасна економіка все більше стає цифровою. Технології, штучний інтелект, блокчейн, інтернет речей (IoT) та інші цифрові інновації трансформують спосіб, яким бізнес працює, та взаємодіє зі споживачами. Конкурентоспроможність: Знання цифрової економіки дозволить вам бути більш конкурентоспроможним на ринку праці. Роботодавці […]

Звіт аспірантів кафедри ХТГРС

Робота звітів аспірантів на кафедрі є важливою для кількох ключових причин: Моніторинг прогресу: Звіти надають можливість кафедрі та науковому керівнику аспіранта відстежувати прогрес у виконанні наукового дослідження. Це дозволяє вчасно виявляти можливі труднощі, які можуть виникнути під час дослідження, та надати необхідну допомогу або поради. Надання конструктивної критики: Звіти надають можливість для обговорення робочого процесу […]

Серія тренінгів «Soft skills для кар’єри вченого»

22.08.2023 було проведено серію тренінгів «Soft skills для кар’єри вченого», учасниками якої були і аспіранти кафедри ХТГРС. До участі запрошувались молоді вчені самоврядних молодіжних організацій, закладів вищої освіти та наукових установ усіх форм власності, які фахово займаються науковою діяльністю віком до 35 років (до 40 років – для докторів наук).  Головною метою Серії тренінгів “Soft […]

33
ГАРБУЗОВИЙ МАЄТОК 2023

У світі українська кухня стала однією з головних атрибутів нашої національної ідентичності, яку ми самі поважаємо і пишаємося її традиціями. Громадські організації «Асоціація рестораторів та готельєрів» та «Ресторанна Гільдія» міста Дніпра ініціювали on-line кулінарний конкурс «Гарбузовий Маєток 2023», запропонувавши прийняти участь всім бажаючим, від аматорів до професіоналів. Метою конкурсу було приготування, популяризація страв української кухні […]

Травень – час наукових конференцій

Травень є популярним місяцем для багатьох наукових конференцій, адже наближається закінчення академічного року. Саме в цей час науковці готові підсумовувати  свої досягнення та надихнутись новими науковими проєктами. Конференції надають учасникам можливість представити свої дослідження та обговорити їх з колегами з інших університетів і лабораторій. Це сприяє обміну новими ідеями, методиками та відкриттями, що допомагає удосконалювати […]

Доцент кафедри харчових технологій та готельно-ресторанної справи проходить стажування за програмою Еразмус+

Навчання не має вікових лімітів, і я дуже цьому радію. Завжди корисно розглянути наукову проблему, що стала сенсом твого наукового життя під іншим кутом, а знайти варіанти сучасних методів дослідження з використанням новітнього обладнання – то вже поза межами мрій. Втім, хто не мріє, той ніколи не досягне цих меж, тільки тому, хто рухається відкриваються […]

Вітаємо Сокота Олександра Євгеновича з перемогою у ІІ турі Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт

Підготовка до Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт зі спеціальності «Харчові технології» дає змогу поринути у світ наукової творчості, виявити особливості технологій харчових продуктів довести певні закономірності та визначити шляхи оптимізації поставлених задач. Магістр кафедри харчових технологій та готельно ресторанної справи Сокот Олександр ще з першого курсу почав вивчати функціональні властивості грибів, можливості застосування грибної сировини […]

11
Інтерактивний захід «Молодь Таврії»

21 квітня 2023 року відбувся інтерактивний захід «Молодь Таврії» у форматі он-лайн зустрічі. Спікерами зустрічі були: Олексій Пучков – директор хлібопекарного підприємства «Урожай», керівник ГО «Купуй Запорізьке», засновник об’єкту стріт-фуду «Майстерня пончиків» та випускник кафедри ХТГРС. Тетяна Несват – голова громадської організації «Піпл.юа», координаторка програми «Мріємо та діємо»(IREX). Віктор Майоров – головний спеціаліст управління культури […]

Атестація здобувачів вищої освіти дуальної форми навчання студентів спеціальностей 181 «Харчові технології» та 241 «Готельно-ресторанна справа»

На кафедрі харчових технологій та готельно-ресторанної справи відбулась атестація здобувачів вищої освіти дуальної форми навчання. Студенти спеціальностей 181 «Харчові технології» та 241 «Готельно-ресторанна справа» виступали зі звітами про своє дуальне навчання. Доповідали про свою роботу на українських та закордонних підприємствах здобувачі наступних груп 31 ГРС Подлипинець Марія, 41 ХТ Коробова Яна, 31 ХТ Дума Анна, […]