photo_2023-04-07_13-34-48
Міжнародна виставка продуктів харчування та напоїв “WorldFood Ukraine”

29-31 березня відбулась 25-та Міжнародна виставка продуктів харчування та напоїв в місті Київ, відвідувачами якої були і науковці ТДАТУ. “WorldFood Ukraine” – найбільша в Україні виставка продуктів харчування та напоїв. Виставка орієнтована на виробників і постачальників продуктів харчування та напоїв, переробні підприємства, дистриб’юторів, експортерів, імпортерів, представників продуктового рітейлу, ресторанного бізнесу. Розділи виставки: •    ПРОДУКТИ ХАРЧУВАННЯ […]

Зображення1
Онлайн семінар “Наукова новизна як переосмислення наявних та створення нових цілісних знань та/або професійної практики”

Створення умов для розкриття наукового та творчого потенціалу осіб, які навчаються та працюють в університеті, розвиток в них наукового мислення і навичок дослідницької роботи, популяризація різних галузей науки в вищому навчальному закладі, розвиток інноваційної діяльності, організаційна допомога керівництву Університету в оптимізації наукової та навчальної роботи є невід’ємною складовою навчання в аспірантурі. 05.04.2023 за сприянням гаранта […]

11
Онлайн-лекції лекторів провідних європейських університетів в рамках проєкту «Диджиталізація економіки, як елемент сталого розвитку України та Таджикистану»

Аспіранти та магістри кафедри ХТГРС постійно вдосконалюють та розширюють свої знання в різних наукових сферах. Разом з викладачами вони мали можливість відвідати онлайн-лекції лекторів провідних європейських університетів в рамках проєкту «Диджиталізація економіки, як елемент сталого розвитку України та Таджикистану» Серія заходів проводилась для всіх бажаючих упродовж 21-23 березня 2023 року у дистанційному форматі на платформі […]

77
Відкрита лекція “Plant programmed cell death”

10 березня 2023 року відбулась відкрита лекція “Plant programmed cell death” від чеської вченої Tereza Vavrdova для здобувачів вищої освіти та професорсько-викладацького складу ТДАТУ. Тереза Ваврдова – докторант у групі Моріца Новака, VIB Центр біології рослинних систем, Університет Гента, Бельгія. Має ступінь доктора філософії з біохімії у доктора Джорджа Коміса, Університет Палацького, Оломоуц, Чеська Республіка; […]

11
Чергове заслуховування звітів аспірантів спеціальності 181 «Харчові технології»

Звітування аспірантів є важливою складовою їхньої освітньої програми. Це дає можливість молодим науковцям продемонструвати свої дослідницькі здібності та досягнення, отримати обґрунтовану критику від своїх наукових керівників та отримати нові знання і вміння. 01.03 відбулося чергове звітування аспірантів спеціальності “Харчові технології”. У звіті взяли участь 4 аспіранти, які представили результати своїх досліджень відповідно до затверджених тем. […]

55
Презентація вибіркових дисциплін освітньо-професійної програми «181 Харчові технології»

Кожен здобувач вищої освіти має право персонально обрати вибіркові дисципліни з переліку вибіркових дисциплін та створити власну індивідуальну освітню траєкторію. Вибіркові навчальні дисципліни – це дисципліни, які пропонуються закладом вищої освіти для більш повного задоволення освітніх і кваліфікаційних вимог особи для власного особистісного та професійного розвитку, потреб суспільства та держави, ефективнішого використання можливостей закладу освіти, […]

Вітаємо магістрів з харчових технологій, з успішним складанням атестаційного кваліфікаційного іспиту!

Рівно рік тому державна комісія слухала наших випускників ще у рідних стінах ТДАТУ. Ми зробили фотографії і весело планували майбутні святкування і урочисте вручення дипломів. Але війна все змінила. Наше життя стало непередбачуваним та небезпечним. Тепер ми вимушені складати іспити використовуючи дистанційні технології і долати виклики пов’язані з нестабільністю  Інтернету та електроенергії. І довго думати […]

22
Обговорення освітніх програм з колегами з Державного біотехнологічного університету

24 лютого  2023 року відбулося  спільне засідання  кафедри «Харчові технології  та  готельно – ресторанна справа» факультету Агротехнологій та екології Таврійського державного агротехнологічного університету імені Дмитра Моторного та кафедри «Хімія, біохімія, мікробіологія та гігієна харчування» факультету переробних і харчових виробництв Державного біотехнологічного університету (м. Харків). Зустріч проводилась для обговорення і врахування досвіду з реалізації освітньо-професійних програм: […]

photo_2023-02-09_10-58-32
ВИКЛАДАЧІ КАФЕРДИ ХТГРС ПРИЙНЯЛИ УЧАСТЬ В ОНЛАЙН-СЕМІНАРІ З УДОСКОНАЛЕННЯ УКРАЇНСЬКОГО ПРАВОПИСУ

Сучасна українська мова — відкрита й динамічна. Мова — запорука тривкої ідентичності нації, основа її етнокультурної цілісності. 8.02. 2023 року викладачі кафедри харчових технологій та готельно-ресторанної справи прийняли участь у онлайн-семінарі «Новий український правопис та інші мовні камені спотикання у професійній комунікації», що був відбувся у межах планової роботи Вищої школи педагогічної майстерності ТДАТУ. Спікерка […]

1
ПРОФОРІЄНТАЦІЙНА ЗУСТРІЧ З ВИПУСКНИКАМИ БЕРДЯНСЬКОГО КОЛЕДЖУ

Не дивлячись на військовий стан у країні та тимчасове переміщення університету, колектив  факультету агротехнологій та екології ТДАТУ не зупиняються та продовжують усі види діяльності, серед яких і профорієнтаційна робота. 6.02.2023 року відбулась зустріч у форматі ZOOM-конференції з випускниками спеціальностей Агрономія та Харчові технології  Бердянського фахового коледжу Таврійського державного агротехнологічного університету імені Дмитра Моторного. Декан факультету […]