Для здійснення контролю за якістю навчання використовуються різноманітні прийоми, серед яких високу ефективність має відвідування пар з наступним їхнім аналізом. Незалежно від того, який спосіб контролю якості використовується, треба попередньо ознайомитися з робочою програмою, метою та змістом уроку. В процесі цього детально аналізується викладацька діяльність та особисті риси. Впродовж здійснення відкритого заняття присутніми колегами слід звернути увага на:
– зміст плану та робочої програми дисципліни, точність його виконання, відповідність викладеного матеріалу робочій програмі;
– здійснення викладачем психологічних вимог в проведенні заняття;
– глибоке знання дисципліни викладачем і його дидактичні навички;
– професійно-педагогічна культура, тактовність і відповідний зовнішній вигляд викладача;
– емоційна стійкість, вільне володіння спецтермінологією;
– правильна організація заняття щодо вимог і правил ОП і ТБ;
– контроль за веденням конспектів студентами, правильне оформлення звітів з практичних і лабораторних робіт тощо.
кафедра харчових технологій та готельно-ресторанної справи
Кафедра геоекології і землеустрою
Кафедра рослинництва ім. професора В.В. Калитки
Кафедра плодоовочівництва, виноградарства та біохімії
Кафедра цивільної безпеки