Гончар Юлія Миколаївна

Посада: Доцент кафедри харчових технологій та готельно-ресторанної справи

Базова вища освіта:
Магістр за спеціальністю «Харчові технології» спеціалізація «Технології в ресторанному господарстві», Київський національний торговельно-економічний університет, 2014 – 2016 р.р., диплом М16 №003462 від 27 січня 2016 р. видано КНТЕУ.
Бакалавр за спеціальністю «Харчові технології та інженерія» спеціалізація «Технологія харчування», Київський національний торговельно-економічний університет, 2010 – 2014 р.р., диплом КВ №47359581 від 25 червня 2014р. видано КНТЕУ.

Науковий ступінь:
Доктор філософії (PhD) за спеціальністю 181 «Харчові технології» Київського національного торговельно-економічного університету, дисертація на тему: «Технологія напівфабрикату на основі низьколактозної молочної сироватки», навчання в аспірантурі 2016 – 2020 р.р., диплом про присудження звання ДР №001536 від 22 квітня 2021р. видано КНТЕУ.

Email: yuliia.honchar@tsatu.edu.ua

Ідентифікатори науковця:

Галузь наукових інтересів:

  • розроблення технології харчових продуктів з регульованим нутрієнтним складом із використанням вторинної молочної сировини

Досвід наукової та викладацької діяльності:
Доцент кафедри харчових технологій та готельно-ресторанної справи Таврійського державного агротехнологічного унверситету ім. Дмитра Моторного, вересень 2023 р. – дотепер.
Експерт з акредитації освітніх програм Національного агентства забезпечення якості вищої освіти, з 2019 р. і дотепер.
Заступник декана з виховної роботи Факультету ресторанно-готельного і туристичного бізнесу, липень 2022 – січень 2023 р.р.
Ст.викладач кафедри технології і організації ресторанного господарства Київського національного торговельно-економічного університету, вересень 2021 – серпень 2023 р.р.
Викладач ВСП «Київський торговельно-економічний фахових коледж Київського національного торговельно-економічного університету», жовтень 2016 – серпень 2021 р.р.
Уповноважена особа Київського регіонального центру оцінювання якості освіти, вересень 2019 – серпень 2022 р.р.
Ст. інструктор Київського регіонального центру оцінювання якості освіти, 2016 – 2018 р.р.
Менеджер ТОВ «ФОРТІНВЕСТ-АГРО», 2016 р.
Зав. лабораторії кафедри технології і організації ресторанного господарства Київського національного торговельно-економічного університету, 2016 р.
Ст. лаборант кафедри технології і організації ресторанного господарства Київського національного торговельно-економічного університету, 2015 – 2016 р.р.

Основні наукові праці

ПЕРЕЛІК

Yuliia HONCHAR
Liudmyla DIACHUK. The labour market in the restaurant sector: 2022. The International Scientific-Practical Journal "Commodities and Markets". Vol. 44 No. 4 (2022): Technical and Economic Science. DOI: https://doi.org/10.31617/2.2022(44)05


Dmytro ANTIUSHKO, Nataliia SHAPOVALOVA, Yuliia HONCHAR. World wheat market:challenges of wartime. The International Scientific-Practical Journal "Commodities and Markets". Vol. 41 No. 1 (2022): Technical and Economic Science. DOI: https://doi.org/10.31617/2.2022(41)01

Gnitsevych V., Yudina T., Honchar Y., Vasylieva O., Diachuk L. Justification emulsify properties of semi-finished product based on low-lactose milk whey. Eastern-European Journal of Enterprise Technologies. Kharkiv, Ukraine. VOL 3, NO 11 (105) (2020). Р.21-29. DOI: 10.15587/1729-4061.2020.204588

Gnitsevych V., Yudina T., Honchar Y., Vasylieva O., Diachuk L. The study of low-lactose milk whey structure and model systems on its basis. EUREKA: Life Science. Tallin, Estonia. 2020, N. 3. P.38-48. DOI: https://doi.org/10.21303/2504-5695.2020.001323

Yulia Honchar, Victoriya Gnitsevych. Rheological properties of model systems of semi-finished products based on condensed low-lactose whey. International Journal of Food Science and Applied Biotechnology. University of Food Technologies. Plovdiv. Bulgaria. 2020, Vol. 3., Iss. 2. P.204-211. DOI: https://doi.org/10.30721/fsab2020.v3.i2.81

Гніцевич В.А., Гончар Ю.М., Романенко Р.П.. (2019). «Дослідження мікроструктури продуктів переробки молочної сироватки». Збірник наукових праць «Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі». Випуск 2 (30). С.72-83. (м.Харків, ХДУХТ) DOI: 10.5281/zenodo.3592831
URL: http://elib.hduht.edu.ua/bitstream/123456789/5057/1/6.pdf


Гніцевич В.А., Гончар Ю.М.. (2019). «Технологія та якість низьколактозних емульсійних соусів». Міжнар. наук.-практ. журнал «Товари і ринки». №3 (31). С.94-104. (м. Київ, КНТЕУ) DOI: https://doi.org/10.31617/tr.knute.2019(31)09

Гніцевич В.А. Юдіна Т.І., Гончар Ю.М.. (2018). «Технологія напівфабрикату на основі низьколактозної молочної сироватки та м’якоті гарбуза». Міжнар. наук.-практ. журнал «Товари і ринки». № 4 (28). С. 105–114. (м. Київ, КНТЕУ) DOI: https://doi.org/10.31617/tr.knute.2018(28)10

Гніцевич В.А., Гончар Ю.М.. (2018). «Дослідження процесу ферментолізу м’якоті гарбуза». Журнал «Наукові праці Національного університету харчових технологій». Том 24. №2. С. 202-208. (м.Київ, НУХТ) DOI:10.24263/2225-2924-2018-24-2-24

Гніцевич В., Чикун Н., Гончар Ю. (2017). «Кінетика ферментолізу лактози молочної сироватки». Міжнар. наук.-практ. журнал «Товари і ринки». 2(24). Том 1. С.97-104. (м.Київ, КНТЕУ)

Об’єкти права інтелектуальної власності:

УДК 005.591.6:641.56. Звіт про науково-дослідну роботу на тему: ІННОВАЦІЙНІ ТЕХНОЛОГІЇ ХАРЧОВИХ ПРОДУКТІВ СПЕЦІАЛЬНОГО ПРИЗНАЧЕННЯ. № держреєстрації 0119U100296. Рукопис закінчено 29 листопада 2022 р. 155 с.

Пат. 129641 UA, MPK A23С 21/00. Спосіб виробництва ферментованої молочної сироватки зі зниженим вмістом лактози / В.А. Гніцевич
Ю.М. Гончар
Київський національний торговельно-економічний університет (Україна). №u201803960
Заявл. 12.04.2018
Опублік. 12.11.2018
Бюл. №21/2018. Джерело доступу: https://base.uipv.org/searchINV/search.php?action=viewdetails&IdClaim=252575


Пат. 129640 UA, MPK A23L 5/00, A23L 19/00. Спосіб виробництва ферментованого пюре з м'якоті гарбуза з підвищеним вмістом пектину / В.А. Гніцевич
Ю.М. Гончар
Київський національний торговельно-економічний університет (Україна). №u201803959
Заявл. 12.04.2018
Опублік. 12.11.2018
Бюл. №21/2018. Джерело доступу: https://base.uipv.org/searchINV/search.php?action=viewdetails&IdClaim=252574


Пат. 136991 Україна, МПК A23J 1/20 (2006.01), A23C 21/08 (2006.01), A23L 33/10 (2016.01). Спосіб виробництва напівфабрикату на основі згущеної низьколактозної молочної сироватки та диспергованого пюре з м'якоті гарбуза з підвищеним вмістом пектину/ В.А. Гніцевич, Ю.М. Гончар, Т.І. Євдомаха
Київський національний торговельно-економічний університет (Україна). №u201902416
заявл. 12.03.19
опубл. 25.09.19, Бюл. №18/2019. Джерело доступу: https://base.uipv.org/searchINV/search.php?action=viewdetails&IdClaim=261929


Пат. 136022 Україна, МПК A23L 27/60, A23L 23/00. Низьколактозний емульсійний соус «Wellness» для спеціального харчування / В.А. Гніцевич, Ю.М. Гончар, Т.І. Євдомаха
Київський національний торговельно-економічний університет (Україна). №u201902414
заявл. 12.03.19
опубл. 25.07.19, Бюл. №14/2019. Джерело доступу: https://base.uipv.org/searchINV/search.php?action=viewdetails&IdClaim=260612


Пат. 136990 Україна, МПК A23L 23/00, A23L 27/60 (2016.01). Спосіб виготовлення низьколактозного емульсійного соусу «Wellness» для спеціального харчування / В.А. Гніцевич, Ю.М. Гончар, Т.І. Євдомаха
Київський національний торговельно-економічний університет (Україна). № u201902415
заявл. 12.03.19
опубл. 25.09.19, Бюл. №18/2019. Джерело доступу: https://base.uipv.org/searchINV/search.php?action=viewdetails&IdClaim=261928


Пат. 155270 Україна, МПК (2006) A23L 5/00, A23C 9/00. Спосіб виробництва гідролізованих сколотин із зниженим вмістом лактози / А.А. Серенко, Т.І. Юдіна, Ю.М. Гончар
Державний торговельно-економічний університет (Україна). № u202302812
заявл. 09.06.2023
опубл. 07.02.2024, Бюл. №6/2024. Джерело доступу: https://base.uipv.org/searchINV/search.php?action=viewdetails&IdClaim=288022


ТУ У 10.8-2860707498-001:2019 «Виробництво напівфабрикату на основі згущеної низьколактозної молочної сироватки та диспергованого пюре з м’якоті гарбуза з підвищеним вмістом пектину»

ТІ 10.8-2860707498-001/01:2019 «Виробництво напівфабрикату на основі згущеної низьколактозної молочної сироватки та диспергованого пюре з м’якоті гарбуза з підвищеним вмістом пектину»

Підручники, навчальні посібники, монографії
Збірник рецептур: Клопотенко Є.В., Гуліч М.П., Гончар Ю.М., Любарська Л.С., Петренко О.Д., Григоренко А.А., Ламбріно І.Ф., Шульгін В.В., Шевченко В.Ю., Шевченко А.Є., Ануфрієва А.В., Горобець О.М., Осіпова Ю.Є., Головач А.В., Нагорний В.Ю. (2023). Збірник рецептур страв для харчування дітей в закладах освіти, дитячих закладах оздоровлення та відпочинку та закладах соціального захисту розроблений за підтримки Україно-швейцарського проєкту «Діємо для здоров’я» за фінансової підтримки Швейцарії, що надається через Швейцарську агенцію розвитку та співробітництва (SDC). 873 с.

Розділ монографії: Gnitsevych V.A., Honchar Yu.M. (2022). Technology and properties of low-lactose semi-finished product based on sweet milk whey. Scientific monograph «Innovative technologies and equipment: development prospects of the food and restaurant industries», Riga, Latvia: «Baltija Publishing», pp.118-136. DOI: https://doi.org/10.30525/978-9934-26-205-0-6

Навчальні дисципліни

  • Технологія продукції ресторанного господарства
  • Технологія кулінарної продукції
  • Нутриціологія
  • Оздоровче та дієтичне харчування
  • Основи фізіології та гігієни харчування
  • Організація та технологія готельно-ресторанного господарства
  • Готельно-ресторанна справа
  • Етнічні кухні

Підвищення кваліфікації, стажування

Основні види діяльності, досягнення
Наукова діяльність:

  • Член робочої групи та відповідальний за формування звіту з наукової-дослідної роботи на тему: «Інноваційні технології харчових продуктів спеціального призначення», ДТЕУ, держ. реєстрація №0119U100296 впродовж І кв. 2019 – ІV кв. 2022 р.р., звіт підготовлено у 2023 р.
  • Член робочої групи з наукової-дослідної роботи на тему: «Технологія молочних продуктів з регульованим вуглеводним складом», ДТЕУ, держ. реєстрація №0121U109360 впродовж І кв. 2021 – IV кв. 2024 р.р.
Додаткові види діяльності, досягнення:
  • консультант робочої групи Євгена Клопотенка щодо реформи шкільного харчування (лютий 2023 р. – дотепер)
  • запрошений тренер у рамках грантового проекту за підтримки Швейцарського посольства ініціатив з впровадження реформи шкільного харчування та профтехосвіти під егідою МОН України з ініціативи Cultfood (березень – листопад 2023 р.)
  • відповідальний секретар громадської спілки «Український кулінарний союз» (ведення сайту УКС (допоки для нього виділялося фінансування), підготовка меморандумів про співпрацю, матеріалів конкурсу BCF-2023, пошук партнерів, співпраця зі структурними підрозділами, зустріч і супровід партнерів впродовж візиту тощо) (2021 р. – 2023 р.).