Сокот Олександр Євгенович

Посада: Асистент кафедри харчових технологій та готельно-ресторанної справи

Базова вища освіта:
У 2023 закінчив Таврійський державний агротехнологічний університет ім. Д. Моторного за спеціальністю Харчові технології.

Досвід наукової та викладацької діяльності:
У 2023 році вступив до аспірантури за спеціальністю 181 - харчові технології
З 2023 року працює асистентом на кафедрі харчових технологій та готельно-ресторанної справи.

Основні наукові праці

ПЕРЕЛІК Бандура І.І., Сокот О.Є. Кулик А.С. Перспективи використання грибних полісахаридів у виготовленні страв функціонального призначення. Матеріали VI Всеукраїнської науково-практичної інтернет-конференції молодих учених магістрантів та студентів за підсумками наукових досліджень 2018 року «Інноваційні агротехнології»: Мелітополь, ТДАТУ. 2018. №4. С.24–26.

Бандура І.І., Кулик А.С., Макогон С.В., Сокот О.Є. Перспективи використання грибної сировини для підвищення біологічної цінності продуктів харчування. Інноваційні технології та актуальні питання післязбиральної доробки плодоовочевої продукції як важіль підвищення економічної ефективності, 14-15 березня 2019 р., м. Херсон, Матеріали ІІІ міжнародної науково-практичної конференції, Херсон: Видавничий дім «Гельветика», 2019. С.14–17.

Бандура І.І., Сокот О.Є., Кулик А.С. Використання грибних полісахаридів у технології страв функціонального призначення. Сучасні підходи до післязбиральних технологій та маркетингу плодоовочевої продукції, 28-29 травня 2019 року, м. Мелітополь, Міжвузівська студентська науково-практична конференція, Видавничополіграфічний центр «Lux». 2019. С. 57–59.

Бандура І.І., Кулик А.С., Вакасова К.А, Сокот О.Є. Основи ефективної технології вирощування та зберігання поживної цінності грибів родів Pleurotus, Cyclocybe та Calocybe. Сучасні підходи до вирощування, переробки і зберігання плодоовочевої продукції: матеріали Міжнародної науково-практичної конференції, 18 листопада 2020 р. Миколаїв: МНАУ, 2020. С. 121–123.

Сокот О.Є., Бандура І.І., Кулік А.С. Зміна вмісту ендополісахаридів в плодових тілах грибів роду глива під час зберігання та після термічної обробки. Матеріали І Міжнар. наук.-практ. інтернет-конференції «Технічне забезпечення інноваційних технологій в агропромисловому комплексі». Мелітополь: ТДАТУ

Підвищення кваліфікації, стажування

Основні види діяльності, досягнення
Педагогічна діяльність:
Асистент кафедри "Харчові технології та готельно-ресторанна справа" Таврійського державного агротехнологічного університету імені Дмитра Моторного