Колісниченко Тетяна Олександрівна

Посада: доцент кафедри харчових технологій та готельно-ресторанної справи

Базова вища освіта:
– Харківська державна академія технології та організації харчування. Спеціальність: «Технологія громадського харчування» спеціалізація: «Сервісне обслуговування та сертифікація послуг у підприємствах харчування»

– Університет митної справи та фінансів. Спеціальність: 292 Міжнародні економічні відносини. Кваліфікація та присвоєний ступінь: Магістр

Вчене звання: Доцент
Вчене звання доцента кафедри харчових технологій отримала в 2011 році.

Науковий ступінь: Кандидат технічних наук
1999 – вступ до аспірантура Харківського державного університету харчування та торгівлі.
2005 рік - захист кандидатської дисертації на тему «Технологія борошняних формованих виробів функціонального призначення з йодвміщуючими добавками» за спеціальністю 05.18.16 – технологія продуктів харчування.

Email: ktatyna1407@gmail.com

Ідентифікатори науковця:

Галузь наукових інтересів:

  • Інноваційні способи виробництва харчових продуктів оздоровчого призначення з йодвміщуючими добавками
  • Концептуальні засади розвитку готельно-ресторанного та туристичного бізнесу в умовах глобалізаційних процесів.

Досвід наукової та викладацької діяльності:
З 2000 – 2005рр. працювала у Дніпропетровському технікумі економіки та бізнесу на посаді викладача

З 2005 – 2007рр. почала працювати на кафедрі загальної хімії та харчових технологій на посаді старшого викладача Дніпропетровського національного університету, з 2007 – 2014рр. була переведена на посаду доцента кафедри харчових технологій Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара

З 2014 по 2019рр. працювала на посаді завідувача кафедри харчових технологій Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара

З 2019 – 2020рр. працювала на посаді доцента кафедри міжнародних економічних відносин, регіональних студій та туризму Університету митної справи та туризму

З 2020 – 2021рр. працювала на посаді доцента кафедри економіки та сфери обслуговування, з 2021 – 2022рр. переведена на посаду доцента кафедри туризму та готельно-ресторанного бізнесу Київського національного університету технологій та дизайну

З 2022 працює доцентом на кафедрі харчових технологій та готельно-ресторанної справи.

Види і результати професійної діяльності к.т.н., доцента Колісниченко Тетяни Олександрівни

Підручники, навчальні посібники, монографії
Колісниченко Т.О. Держава, галузі, підприємства, бізнес: реалії і тенденції економічного, інформаційного та технічного розвитку/ Т.О. Колісниченко //: колективна монографія /за ред. Л.М. Савчук, Л.М. Бандоріної. – Дніпро: Пороги, 2020. – 456 с.

Колісниченко Т.О. Інноваційні технології харчової продукції / Т.О. Колісниченко // Технологія борошняних формованих виробів функціонального призначення з йодвміщуючими добавками: колект. моногр. / за заг. ред. Г.В. Дейниченка. – Харків: Факт, 2019. – 248с., С. 117 – 134. ISBN 978-966-637-912-5.

Технологія молочно-білкових запіканок з використанням йодвміщуючих водоростевих добавок : монографія / Г.В. Дейниченко, Л.Л. Івашина, Т.О. Колісниченко. – Київ: Видавничий дім «Кондор», 2017. – 124 с. ISBN 978-617-7582-02-0.

Навчальні дисципліни

Підвищення кваліфікації, стажування

Основні види діяльності, досягнення
Управлінська діяльність:
Член правління асоціації кулінарів України

Педагогічна діяльність:
Доцент кафедри "Харчові технології та готельно-ресторанна справа" Таврійського державного агротехнологічного університету імені Дмитра Моторного

Наукова діяльність:
2019 – 2021рр. Науковий керівник наукової теми: «Інноваційні способи виробництва харчових продуктів оздоровчого призначення» № держреєстрації 0119U101023.

Організаційна робота:

  • З 2021р. – по теперішній час член Асоціації готельних об’єднань та готелів міст України
  • Експерт Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти по проведенню акредитаційних експертиз освітніх програм (спеціальність:181, 241)
  • Виконання функцій члена редакційної колегії наукового видання, включеного до переліку наукових фахових видань України: Інновації та технології в сфері послуг і харчування Черкаського державного технологічного університету. Категорія «Б». Технічні економічні спеціальності – 181, 241, 242.
  • 2016–2018рр.член підкомісії зі спеціальності 181 Харчові технології Науково-методичної комісії № 10 з будівництва та технології сектору вищої освіти Науково-методичної ради Міністерства освіти і науки України
  • Розробник стандартів вищої освіти України: перший (бакалаврський) рівень та другий (магістерський) рівень галузь знань 18 Виробництво та технології, спеціальність 181 Харчові технології
  • 2019р. – член журі ІІ етапу Всеукраїнської студентської олімпіади за спеціальністю підготовки «Харчові технології» за ступенем вищої освіти магістр 10-12 квітня 2019р. у Харківському державному університеті харчування та торгівлі
  • 2018р. – член журі II туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з галузей знань і спеціальностей у 2017/2018 навчальному році за спеціальністю «Харчові технології» у Національному університеті харчових технологій
  • З 2008 року є членом правління Асоціації кулінарів України. Була запрошена у 2016 році до складу делегації на міжнародний світовий конгрес з готельно-ресторанного бізнесу (м. Салоніки, Греція) на якому Україна представлена як член Всесвітньої Асоціації кулінарних союзів (ВАКС) спілки кулінарів 130 країн світу та приймала участь у його роботі. 2020р. – у складі делегації разом з українською кулінарною збірною, відвідала ХХV Кулінарні олімпійські ігри IKA м. Штутгарт Німеччина.

Нагороди, заохочення, почесні звання:

  • Знак професійної пошани III ступеню
  • Подяки за сприяння в успішному проведенні та справедливому оцінюванні відкритих конкурсів та Всеукраїнських чемпіонатів з кулінарного мистецтва та сервісу у Житомирі, Луцьку, Миколаєві, Києві
  • Подяка від кулінарної спільноти «Шеф-GROUP» та ресторану «ASIASTYLE»
  • Грамоти Національного університету харчових технологій та Харківського державного університету харчування та торгівлі
  • Багаторазовий переможець всеукраїнських та міжнародних конкурсів кулінарного та кондитерського мистецтва.