Метою вивчення дисципліни є набуття у здобувачів вищої освіти освітнього ступеня магістра загальних та фахових компетентностей щодо суті сучасного стану, тенденцій і перспектив розвитку сучасного овочівництва відкритого і закритого ґрунту; отримання необхідних знань з комплексного використання іноваційних досягнень науки та передового досвіду.
Завдання дисципліни полягає у формуванні системи теоретичних та практичних знань, володінні інформацією щодо впровадження енерго- та
ресурсозберігаючих технологій вирощування овочевих рослин; визначення шляхів і способів отримання конкурентно спроможної продукції, яка має бути високоякістною, товарною і відповідати Міжнародним вимогам за технічними умовами СЕВ. Використання агрозаходів для скорочення матеріально-грошових витрат у процесі вирощування.
Дисципліна спрямована на вивчення таких питань: розробка, удосконалення, та реалізація сучасних технологій вирощування овочів у відкритому та закритому ґрунті; світові досягненнях селекції овочевих культур; значення сорту чи гібрида у виробництві овочевої продукції в конкретному регіоні України; підбір сортів та гібридів для відкритого та закритого ґрунту для забезпечення найвищого економічного ефекту в різних зонах вирощування; визначення за зовнішнім виглядом рослин їх забезпеченості поживними елементами; використання субстратів органічного та мінерального походження; регулювання генеративного і вегетативного розвитку рослин овочевих культур.
Силабус з дисципліни “Інноваційні технології в овочівництві”
