Метою дисципліни «Стандартизація та управління якістю продукції рослинництва» є формування знань та практичних вмінь з питань методичних основ стандартизації та контролю якості с/г продукції.
У результаті вивчення навчальної дисципліни студент повинен
знати:
– теоретичні основи стандартизації;
– основи управління якістю продукції;
– методи визначення якості продукції рослинництва і тваринництва;
– показники якості, які закладені у чинних нормативних документах на різні види рослинницької та тваринницької продукції;
– основи сертифікації продукції рослинництва і тваринництва;
вміти:
– користуватись навчальною, методичною та науковою літературою зі стандартизації;
– застосовувати необхідні методи для визначення якості продукції;
– визначати якість продукції (цільове призначення);
– застосовувати на виробництві різні види контролю;
– практично застосовувати в конкретних умовах виробництва чинні нормативні документи;
– готувати партії продукції до процедури сертифікації.
Робочі програми:
- Робоча програма навчальної дисципліни “Стандартизація та управління якістю продукції рослинництва” АГ на 2022-23 н.р.
- Робоча програма навчальної дисципліни “Стандартизація та управління якістю продукції рослинництва” САГ на 2022-23 н.р.
Програма навчання здобувачів ВО – СИЛАБУС:
Лекції з дисципліни:
- Лекція 1.ТЕОРЕТИЧНІ ТА ОРГАНІЗАЦІЙНІ ОСНОВИ СТАНДАРТИЗАЦІЇ В УКРАЇНІ
- Лекція 2.МЕТОДИЧНІ ОСНОВИ СТАНДАРТИЗАЦІЇ
- Лекція 3.СТАНДАРТИЗАЦІЯ ТА ЯКІСТЬ ПРОДУКЦІЇ
- Лекція 3.КВАЛІМЕТРІЯ – НАУКОВА ОСНОВА ОЦІНЮВАННЯ ЯКОСТІ
- Лекція 4.УПРАВЛІННЯ ЯКІСТЮ ПРАЦІ ТА ПРОДУКЦІЇ В СІЛЬСЬКОМУ ГОСПОДАРСТВІ
- Лекція 4.СТАНДАРТИЗАЦІЯ МЕТОДІВ КОНТРОЛЮ ЯКОСТІ ПРАЦІ І ПРОДУКЦІЇ
- Лекція 5.УПРАВЛІННЯ ЯКІСТЮ ПРАЦІ ТА ПРОДУКЦІЇ В СІЛЬСЬКОМУ ГОСПОДАРСТВІ
- Лекція 5.ОСНОВИ СЕРТИФІКАЦІЇ ПРОДУКЦІЇ
- Лекція 6.ЗАГАЛЬНІ ВІДОМОСТІ ПРО ВІТЧИЗНЯНИЙ ТА ЗАРУБІЖНИЙ ДОСВІД УПРАВЛІННЯ ЯКІСТЮ ПРОДУКЦІЇ
- Лекція 7.ОСНОВИ СЕРТИФІКАЦІЇ ПРОДУКЦІЇ
- Лекція 8.СТАНДАРТИЗАЦІЯ І КОНТРОЛЬ ЯКОСТІ ЯЄЦЬ
Практичні роботи:
- Пр.1.ПОКАЗНИКИ ЯКОСТІ, СТАНДАРТИЗАЦІЯ І СЕРТИФІКАЦІЯ ЗЕРНА
- Пр.2.ОСОБЛИВОСТІ СТАНДАРТИЗАЦІЇ І УПРАВЛІННЯ ЯКІСТЮ ЗЕРНА ЗЛАКОВИХ КУЛЬТУР
- Пр.3.ОСОБЛИВОСТІ СТАНДАРТИЗАЦІЯ І УПРАВЛІННЯ ЯКІСТЮ КРУП’ЯНИХ КУЛЬТУР
- Пр.4.ОСОБЛИВОСТІ СТАНДАРТИЗАЦІЇ І УПРАВЛІННЯ ЯКІСТЮ ЗЕРНОБОБОВИХ КУЛЬТУР
- Пр.5.ОСОБЛИВОСТІ СТАНДАРТИЗАЦІЇ ОЛІЙНИХ І ЕФІРООЛІЙНИХ КУЛЬТУР
- Пр.6.ОСОБЛИВОСТІ СТАНДАРТИЗАЦІЇ БУЛЬБОПЛОДІВ І КОРЕНЕПЛОДІВ
- Пр.7.ОСОБЛИВОСТІ СТАНДАРТИЗАЦІЇ ПЛОДОВИХ КУЛЬТУР
- Пр.8.СТАНДАРТИЗАЦІЯ І УПРАВЛІННЯ ЯКІСТЮ КОРМІВ
- Пр.9.СТАНДАРТИЗАЦІЯ І СЕРТИФІКАЦІЯ САДИВНОГО МАТЕРІАЛУ
- Пр.10.СТАНДАРТИЗАЦІЯ ПОКАЗНИКІВ ЯКОСТІ МІНЕРАЛЬНИХ ДОБРИВ І ПЕСТИЦИДІВ