Центр професійного навчання Таврійського державного агротехнологічного університету імені Дмитра Моторного на базі кафедри “Обладнання переробних і харчових виробництв імені професора Ф.Ю. Ялпачика здійснює начання за професією Налагоджувальник устаткування у виробництві харчової продукції
Кваліфікація: Налагоджувальник устаткування у виробництві харчової продукції 3- го розряду (ІІІ рівень НКР)
Завдання та обов’язки: Налагоджує, регулює і ремонтує напіавтоматичні лінії, окремі машини та автомати під керівництвом налагоджувальника більш високої кваліфікації; змащувати устаткування, набивати сальники, виконувати інші роботи.
Повинен знати: правила експлуатації та регулювання устаткування; виявлення і усунення несправностей у його роботі; режим роботи машин і агрегатів; порядок розбирання, збирання машин та устаткування; вимоги до якості ремонту.
Кваліфікаційні вимоги: Повна або базова загальна середня освіта, професійно-технічна освіта, освітньо-кваліфікаційний рівень «кваліфікований робітник» за професією Налагоджувальник устаткування у виробництві харчової продукції 3-го розряду; без вимог до стажу роботи.
Навчання здійснюється за наступними темами:
- Підготовка і організація налагодження обладнання харчових виробництв
- Спеціальне обладнання, інструмент, пристосування, що застосовуються для налагодження обладнання у харчовому виробництві
- Вантажопідйомні машини і механізми, які застосовуються для налагодження обладнання харчових виробництв
- Збирання-розбирання типових вузлів обладнання харчових виробництв
- Налагодження обладнання для теплової обробки тушок птиці і зняття оперення
- Налагодження обладнання ковбасного виробництва
- Налагодження обладнання для механічної і теплової обробки молока
- Налагодження обладнання підприємств швидкого харчування
- Налагодження обладнання для виробництва борошняних кондитерських виробів
- Налагодження обладнання для виробництва цукристих кондитерських виробів
- Налагодження обладнання для виробництва хрусткої картоплі (чіпсів)https://youtu.be/U0OOJkDV8cI