ІІ етап Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності

Обладнання переробних і харчових виробництв” 

FZsRGgX__pw (1)

З 16 по 19 травня 2017 р. на кафедрі Обладнання переробних і харчових виробництв у Таврійському державному агротехнологічному університеті відбувся II етапу Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності «Обладнання переробних і харчових виробництв».

В Олімпіаді, крім ТДАТУ, взяли участь 76 студентів з 12 ВУЗів України:

  • Вінницький національний аграрний університет,

  • Дніпропетровський державний аграрно-економічний університет,

  • Львівський національний аграрний університет,

  • Луцький національний технічний університет,

  • Миколаївський національний аграрний університет,

  • Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут»,

  • Національний університет харчових технологій,

  • Одеська національна академія харчових технологій,

  • Український державний хіміко-технологічний університет,

  • Харківський державний університет харчування та торгівлі,

  • Харківський національний технічний університет сільського господарства імені Петра Василенка,

  • Центральноукраїнський національний технічний університет.

Олімпіада складалась з трьох турів:

  1. Виконання письмового завдання, яке включало питання класифікації обладнання переробних і харчових виробництв і конструкції та теоретичних основ розрахунку обладнання переробних і харчових виробництв. DSC_0265

  2. Виконання комп’ютерних тестових завдань. DSC_0318

  3. Креслярсько-графічна частина – виконання робочого креслення деталі з використанням комп’ютерного програмного забезпечення.

Роботи оцінювали журі Олімпіади, яке очолював к.т.н., доц. Ломейко О. П., проректор з НПР ТДАТУ, його заступник – к.т.н., доц. Олексієнко В. О. В роботі журі брали участь:

  • к.т.н., доц. Васильковський О. М. (кафедра сільськогосподарського машинобудування Центральноукраїнського національного технічного університету;

  • к.т.н., доц. Удодов С. О., (кафедра машин і апаратів харчових і фармацевтичних виробництв Національного університету харчових технологій);

  • д.т.н., проф. Богомолов О. В., директор Навчально-наукового інституту переробних і харчових виробництв Харківського національного технічного університету сільського господарства імені Петра Василенка;

  • к.т.н., доц. Карпенко Л. К., декан факультету обладнання та технічного сервісу Харківського державного університету харчування та торгівлі;

  • ст. викл. Циб В. Г., (кафедра ОПХВ ТДАТУ).

Учасники змагались у застосуванні здобутих у процесі навчання знань, умінь і навичок, а також у професійній підготовці майбутніх фахівців зі спеціальності Обладнання переробних і харчових виробництв. Журі Олімпіади відмічений високий рівень учасників Олімпіади, причому не тільки під час виконання письмових і тестових завдань, а і при виконанні графічної частини Олімпіади, що свідчить про значну увагу до практичної підготовки студентів у ВУЗах-учасниках.

За час проходження олімпіади студенти і присутні при цьому викладачі інших ВУЗів ознайомилися із матеріальною та начально-методичною базою кафедри «Обладнання переробних і харчових виробництв» ТДАТУ, яка є однією з найкращих в Україні за цією спеціальністю та налічує десятки діючого обладнання. DSC_1339Гості мали змогу побачити обладнання в роботі та продегустувати готову продукцію: хліб і борошняні кондитерські вироби, чіпси, ковбаси, чебуреки, морозиво, масло, сир, бринзу та багато іншої.

DSC_1340

DSC_1342

 

За результатами роботи журі переможцями ІІ етапу Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності “Обладнання переробних і харчових виробництв” стали:

І місце – Пацький Ігор Юрійович, Таврійський державний агротехнологічний університет;

ІІ місце:

  • Бородін Олександр Сергійович, Центральноукраїнський національний технічний університет,

  • Вірко Оксана Сергіївна, Харківський державний університет харчування та торгівлі,

  • Поліха Ігор Ярославович, Національний університет харчових технологій.

ІІІ місце:

  • Марченко Олександр Сергійович, Таврійський державний агротехнологічний університет,

  • Штура Григорій Григорович, Миколаївський національний аграрний університет,

  • Петренко Олександр Вікторович, Харківський національний технічний університет сільського господарства імені Петра Василенка.

DSC_0407 DSC_0449

В рамках олімпіади був проведений Всеукраїнський конкурс на кращі дипломні проекти бакалавра, спеціаліста, комплексні дипломні проекти (за двома та більше спеціальностями) та магістерські роботи науково-дослідницького, науково-практичного і науково-педагогічного спрямування.

Крім виконання завдань Олімпіади і ознайомлення з матеріальною базою кафедри студенти і викладачі:

  • відвідали Національний історико-археологічний заповідник «Кам’яна Могила»,

  • вболівали за команду факультету ІКТ на фінальному КВН на кубок ректора ТДАТУ,

  • взяли участь у акції «Одягни ТДАТУ у вишиванку» із піснями та привітаннями, конкурс малюнків на асфальті.

DSC_7867

Корисна для майбутніх фахівців та насичена подіями Олімпіада з Обладнання переробних і харчових виробництв залишила надзвичайно приємні враження у всіх учасників. Гостинний Таврійський університет чекає нової зустрічі з учасниками Олімпіади наступного року!

Відео про ІІ етап Всеукраїнської студентської олімпіади