«Розробка технологій і технічних засобів для переробки і зберігання сільськогосподарської продукції та процесів і обладнання харчових виробництв»

ЗАГАЛЬНА ІНФОРМАЦІЯ ПРО ШКОЛУ

Наукова школа з проблем розробки технологій і технічних засобів для переробки і зберігання сільськогосподарської продукції та процесів і обладнання харчових виробництв, була заснована у 2004 році к.т.н., професором Ялпачиком Ф.Ю.

На основі провідних положень школи вперше в Україні розроблено теорію диспергування жирової фази молока, завдяки чому створено передумови для промислового виробництва нового енергозберігаючого обладнання для гомогенізації та вирішення проблеми недостатньої техніко-технологічної ефективності виробництва молока та молочних продуктів в Україні.

Розроблені технології заморожування плодоовочевої сировини для вирішення проблеми недостатньої ефективності низькотемпературного її зберігання.

За останні роки школа має значні досягнення в напрямку створення гомогенізаторів для молокозаводів і молокопереробних підприємств країни. За період існування школи підготовлені 3 доктори і 11 кандидатів технічних наук.

ОСНОВНІ НАУКОВІ НАПРЯМКИ

  • Оптимізація процесу диспергування молочних емульсій;
  • Дослідження процесу низькотемпературного заморожування та зберігання плодоовочевої продукції;
  • Підвищення ефективності струминного змішування рідин;
  • Дослідження процесу переробки та зберігання зернової та рослинної сировини;
  • Дослідження процесів перемішування та замісу пластичних мас.

ЗАСНОВНИК НАУКОВОЇ ШКОЛИ

ЯЛПАЧИК ФЕДІР ЮХИМОВИЧ 

Зав_Ялпачик

кандидат технічних наук, професор кафедри “Обладнання переробних і харчових виробництв”

КЕРІВНИК НАУКОВОЇ ШКОЛИ

САМОЙЧУК КИРИЛО ОЛЕГОВИЧ 15

доктор технічних наук, професор кафедри  «Обладнання переробних і харчових виробництв ім. професора Ф.Ю. Ялпачика»

 

 ПОСЛІДОВНИКИ НАУКОВОЇ ШКОЛИ

КЮРЧЕВ СЕРГІЙ ВОЛОДИМИРОВИЧ

доктор технічних наук, професор кафедри “Технології конструкційних матеріалів”

ЯЛПАЧИК ВОЛОДИМИР ФЕДОРОВИЧ 17

доктор технічних наук, професор кафедри «Обладнання переробних і харчових виробництв ім. професора Ф.Ю. Ялпачика»

ЛОМЕЙКО ОЛЕКСАНДР ПЕТРОВИЧ 12

кандидат технічних наук, доцент кафедри «Обладнання переробних і харових виробництв імені професора Ф.Ю. Ялпачика, проректор з науково-педагогічної роботи ТДАТУ»

ОЛЕКСІЄНКО ВАДИМ ОЛЕКСАНДРОВИЧ 02

кандидат технічних наук, доцент кафедри «Обладнання переробних і харчових виробництв ім. професора Ф.Ю. Ялпачика»

 ПАЛЯНИЧКА НАДІЯ ОЛЕКСАНДРІВНА 05

кандидат технічних наук, доцент кафедри «Обладнання переробних і харчових виробництв ім. професора Ф.Ю. Ялпачика»

 ВЕРХОЛАНЦЕВА ВАЛЕНТИНА ОЛЕКСАНДРІВНА 19

кандидат технічних наук, доцент кафедри «Обладнання переробних і харчових виробництв ім. проф. Ф.Ю. Ялпачика»

ТАРАСЕНКО ВІРА ГРИГОРІВНА 18

кандидат технічних наук, доцент кафедри «Обладнання переробних і харчових виробництв імені професора Ф.Ю. Ялпачика»

ФУЧАДЖИ НАТАЛЯ ОЛЕКСАНДРІВНА12

кандидат технічних наук

ЯНАКОВ ВАЛЕРІЙ ПЕТРОВИЧ 07

кандидат технічних наук, доцент кафедри “Готельно-ресторанна справа та системний аналіз” Мелітопольського інституту державного та муніципального управління “Класичного приватного університету”

КЛЕВЦОВА (ШПИГАНОВИЧ) ТЕТЯНА ОЛЕКСАНДРІВНА19

кандидат технічних наук

КУЗЬМІНСЬКА (ЗМЄЄВА) ІННА МИКОЛАЇВНА 03

кандидат технічних наук

КОВАЛЬОВ ОЛЕКСАНДР ОЛЕКСАНДРОВИЧ Ковальов

асистент кафедри «Обладнання переробних і харчових виробництв імені професора Ф.Ю. Ялпачика»

ПУБЛІКАЦІЇ НАУКОВОЇ ШКОЛИ

МОНОГРАФІЇ

ПОСІБНИКИ ТА ПІДРУЧНИКИ

 

Детальніше про наукову школу