26 листопада 2018 року перепілки породи «Фараон» навчально-наукової лабораторії з утримання та розведення перепелів  кафедри технічного сервісу та систем в АПК знесли яйце рекордних розмірів. Висота екземпляру склала 41,6 мм, а вага продукту досягла 23 грама.

Середня вага одного перепелиного яйця складає 10 – 13 грам, що майже в п’ять разів менше маси середнього курячого яйця. Незважаючи на свою крихітну вагу, продукт в своєму складі містить 27 мікроелементів. Справжня знахідка для дієтичного харчування! Особливо багато в перепелиному яйці вітамінів групи А і В, а також калію, фосфору і заліза – в два-чотири рази більше, ніж в курячому продукті. Яєчна шкаралупа також є найбагатшим джерелом кальцію і застосовується для профілактики крихкості кісток, рахіту і гіпокальцемії.

rekord-laboratoriji-z..0

rekord-laboratoriji-z..1

rekord-laboratoriji-z..3 rekord-laboratoriji-z..4

rekord-laboratoriji-z..2