Атестація здобувачів дуальної форми здобуття освіти на факультеті АТЕ

Атестація Здобувачів Дуальне АТЕ 1

 

16 квітня 2024 року на факультеті АТЕ відбулася атестація здобувачів, які навчаються за дуальною формою здобуття освіти

Атестація Здобувачів Дуальне АТЕ 5

Здобувачі Діана Подзега (11 МБХТ), Марія Подлипинець (41 ГРС) та Яна Коробова (12 МБХТ) зі спеціальностей 181 «Харчові технології» та 241 «Готельно-ресторанна справа» представили результати дуального навчання на підприємствах.

Атестація Здобувачів Дуальне АТЕ 6

Теоретичну частину здобувачі засвоїли в університеті, а практичну частину – на робочому місці у підприємстві чи організації. Така форма навчання суттєво підвищує рівень знань та вмінь майбутніх фахівців, оскільки в його основі не тільки закріплення теорії на практиці, а саме навчання в умовах виробництва.

Атестація Здобувачів Дуальне АТЕ 3

Під час спілкування було встановлено відповідність виконуваних робіт програмі навчання на робочому місці, обговорено зміст освітніх програм на предмет відповідності професійним стандартам та сучасним вимогам ринку праці, а також надано пропозиції щодо коригування змісту робочих програм деяких навчальних дисциплін.

Атестація Здобувачів Дуальне АТЕ 7

Усі здобувачі, що проходили атестацію, отримали позитивні характеристики від наставників і керівників підприємств, які відзначили високий рівень практичної підготовки майбутніх фахівців. У свою чергу студенти надали позитивну оцінку такої форми навчання та виявили бажання і надалі продовжувати здобувати дуальну освіту.

Атестація Здобувачів Дуальне АТЕ 2

 


Зустріч студентів з представниками компанії МХП щодо дуальної форми навчання

zustrich_photo1
6 березня 2024 року відбулася онлайн зустріч представника компанії МХП  зі здобувачами вищої освіти та викладачами Таврійського державного агротехнологічного університету імені Дмитра Моторного.

 

zustrich_photo2

 

З привітальним словом до присутніх звернувся перший проректор Олександр ЛОМЕЙКО. На зустрічі були присутні декани механіко-технологічного факультету, факультету агротехнологій та екології та факультету, енергетики і комп’ютерних технологій, а також завідувачі випускових кафедр, куратори академічних груп із студентами старших курсів та куратори дуального навчання.

 

zustrich_photo3

 

Спеціаліст з навчання та розвитку компанії МХП Тетяна ТКАЧЕВА виступила із пропозицією налагодження тісної співпраці щодо дуальної форми навчання здобувачів вищої освіти за наступними спеціальностями:

  • 208  Агроінженерія
  • 181  Харчові технології
  • 131  Прикладна механіка
  • 133  Галузеве машинобудування
  • 141  Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка

 

zustrich_photo4

 

Особливо слід відзначити переваги дуального навчання на підприємствах МХП:

  1. заробітна плата для студентів (15 тис. грн/міс.);
  2. офіційне працевлаштування;
  3. безкоштовне корпоративне житло у сучасному гуртожитку;
  4. безкоштовний трансфер з гуртожитку на підприємство;
  5. корпоративний спортзал;
  6. корпоративний психолог;
  7. супровід наставника-ментора та провідних спеціалістів;
  8. професійний розвиток майбутнього фахівця.

Слід зазначити, що Тетяна ТКАЧЕВА представляє службу управління персоналом в напрямку виробництва, а агрохолдинг МХП включає 40 підприємств, що розташовані в 16 областях України. Крім того, є виробничі активи Perutnina Ptuj в Словенії, в Хорватії, Сербії, Боснії і Герцеговині, а також офіси в ОАЕ, Нідерландах, Чехії.

 

zustrich_photo5

 

Зустріч відбулася у форматі діалогу, при чому значну активність проявили майбутні фахівці, яких особливо зацікавила дуальна форма навчання, можливість працевлаштування по завершенню навчання, а також оплата праці й умови проживання в МХП. Наприкінці зустрічі здобувачам було надано відповіді на всі питання, обговорено переваги й виклики при впровадженні дуальної форми здобуття освіти, а також обмінялися контактами для подальшої співпраці.

 

zustrich_photo6
zustrich_photo7
zustrich_photo8

 

Здобувачі вищої освіти ТДАТУ, які навчаються на старших курсах і мають мотивацію до підвищення рівня практичної підготовки і бажання перевестися на дуальну форму навчання на підприємствах МХП, просимо звертатися до кураторів груп і деканів факультетів для узгодження організаційних питань.

Презентація про МХП 

Фото та відео гуртожитку МХП

gurtozhutok_photo1 gurtozhutok_photo2 gurtozhutok_photo3
gurtozhutok_photo4 gurtozhutok_photo9 gurtozhutok_photo12
gurtozhutok_photo5 gurtozhutok_photo6 gurtozhutok_photo7
gurtozhutok_photo11 gurtozhutok_photo10 gurtozhutok_photo8

 

 


МОН затвердило Положення про дуальну форму освіти.

Міністерством освіти і науки затверджено Положення про дуальну форму здобуття фахової передвищої та вищої освіти.

Документом визначено особливості дуальної форми здобуття освіти, що передбачає поєднання навчання в закладах освіти з навчанням на робочих місцях на підприємствах для набуття певної кваліфікації.

Метою впровадження дуальної форми здобуття освіти є реалізація студентоцентрованого підходу через підвищення якості професійної підготовки здобувачів освіти.

 

ITeachers Meet-Up: «Дуальна освіта: кращі практики та виклики впровадження»

photo_2023-12-27_10-30-05

21 грудня 2023 року відбувся ITeachers Meet-Up: «Дуальна освіта: кращі практики та виклики впровадження». Зустріч проходилаза підтримки офісу Еразмус+у форматі круглого столу онлайн.

photo_2023-12-27_10-30-13

У зустрічі приймали участь куратори дуального навчання Таврійського державного агротехнологічного університету імені Дмитра Моторного.

photo_2023-12-27_10-30-08

Разом з експертами у галузі освіти та представниками SoftServe обговорили:

  • Як дуальна освіта регулюється на законодавчому рівні та що можливо покращити;
  • Як SoftServe співпрацює з університетами та які переваги від партнерства бізнесу із закладами освіти для обох сторін;
  • Як впроваджувати дуальну освіту, з якими викликами можна стикнутися в процесі, та як їх долати.

photo_2023-12-27_10-30-11

У дискусії приймали участь гості розмови:

  • Андрій ПЕРЕЙМИБІДА, директор центру розвитку талантів та Оля Доля, менеджерка по співпраці із закладами освіти у SoftServe;
  • Віталій НОСОК та Олександра Лактіонова, експерти директорату фахової передвищої, вищої освіти в МОН України;
  • Андрій БУТЕНКО, голова Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти;
  • Віктор ВОЛОШИН, ректор ІТ СТЕП Університету та Тарас РАК, професор університету;
  • а також член національної команди експертів з реформування вищої освіти (HERE team): Володимир БАХРУШИН, секретар НМР МОН та Юрій РАШКЕВИЧ, член Національного Агентства Кваліфікацій.

Учасники події поділилися досвідом та своїми думками щодо розвитку дуальної освіти, що сприятиме зміцненню партнерства між освітніми установами та бізнесом.

photo_2023-12-27_10-30-16

Надано відповіді на хвилюючі питання, обговорено переваги й виклики при впровадженні дуальної форми здобуття освіти.

Зустріч з представниками «Агроіндустріального холдінгу МХП».

title image

6 вересня 2023 року за підтримки Проєкту USAID Економічна підтримка України відбулася онлайн зустріч представників «Агроіндустріального холдінгу МХП» зі здобувачами та викладачами Таврійського державного агротехнологічного університету імені Дмитра Моторного.

На зустрічі були присутні декани механіко-технологічного факультету, факультету агротехнологій та екології та факультету енергетики і комп’ютерних технологій ТДАТУ, куратори академічних груп із здобувачами, куратори дуального навчання.
photo_2023-09-07_14-27-34Представниця «Агроіндустріального холдінгу МХП» Марина Шептицька презентувала умови і перспективи навчання на дуальній формі разом з МХП. Приділено увагу перспективам навчання на дуальній формі здобуття освіти: офіційна заробітна плата й працевлаштування, безкоштовне корпоративне житло й трансфер, корпоративний спортзал, корпоративний психолог, супровід наставника-ментора та провідних спеціалістів, всебічний професійний розвиток майбутнього фахівця.
photo_2023-09-07_14-27-41Зустріч відбулася у формі діалогу, і значну активність проявили майбутні фахівці, яких особливо зацікавила дуальна система навчання, а також оплата праці і умови проживання.

photo_2023-09-07_14-27-39

Наприкінці зустрічі здобувачам запропонували заповнити анкету «Дуальна освіта МХП-ТДАТУ», щоб дати старт своїй кар’єрі з МХП у рамках практики або дуальної освіти.

Зустріч була дуже корисною, адже «Агроіндустріальний холдінг МХП» має багатий досвід впровадження дуальної освіти.


Проєкт «Дуальна освіта для України» за сприяння Проєкту USAID “Економічна підтримка України” створив серію коротких анімаційних фільмів про дуальну освіту.

image-106

Дуальна освіта для здобувачів: З чого почати?

Дуальна освіта – це для хлопців та дівчат, які прагнуть отримати якісну освіту з ґрунтовною теоретичною підготовкою та практичним досвідом. Цей ролик розповідає, з чого почати, як перевестися на дуальну форму здобуття освіти.

Дуальна освіта: Відповіді на ключові питання

Дуальна освіта – це паралельне навчання в закладі освіти та компанії. Ми проаналізували питання, які найбільш часто ставлять здобувачі, заклади освіти та компанії. Сподіваємось, це допоможе вам ухвалити правильне рішення!

Дуальна освіта: Заклад освіти та компанія – як бути партнерами?

Дуальна освіта – це паралельне навчання в закладі освіти та в компанії. Навіщо це бізнесу?  Навіщо це закладу освіти? Які переваги отримує здобувач? Що потрібно зробити, щоб стати повноцінними партнерами та надати якісну освіту з ґрунтовною теоретичною підготовкою та поділитися практичним досвідом з майбутнім фахівцем.