Протягом 2024-2025 н. р. плідно працював студентський науковий гурток за тематикою «Оптимізація процесу диспергування молочних емульсій». Керівниками гуртку являються: завідувач кафедрою ОПХВ імені професора Ф.Ю. Ялпачика, д.т.н., проф. Кирило Самойчук та інші викладачі кафедри. До складу групи входять здобувачі механіко-технологічного факультету спеціальності 133 «Галузеве машинобудування» першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівнів вищої освіти.
Робота гуртку проходила згідно затвердженого на кафедрі плану роботи. Протягом семестру здобувачі досліджували характеристики технологічного процесу диспергування молочних емульсій, аналізували конструкції технологічного обладнання для проведення процесу диспергування, розробляли методику проведення досліджень показників якості диспергування.
Студенти брали активну участь у конференціях, на яких представляли результати досліджень, отриманих під час роботи студентського наукового гуртка. Серед таких конференцій були: V Міжнародна науково-практична конференція молодих учених «Технічне забезпечення інноваційних технологій в агропромисловому комплексі», яка відбулась 03-28 лютого 2025 р. у Запоріжжі, ТДАТУ; Всеукраїнська науково-технічна конференція здобувачів вищої освіти, секція “Обладнання переробних і харчових виробництв”, м. Запоріжжя, 02 квітня 2025 р.; ХХІ-й Міжнародний форум молоді “МОЛОДЬ І ІНДУСТРІЯ 4.0 В XXI СТОЛІТТІ”, яка відбулась 10-11 квітня 2025 року у м. Харків, ДБТУ; ІV Всеукраїнська науково-технічна конференція здобувачів вищої освіти і молодих учених «Молодь – науці і виробництву: Актуальні питання харчової промисловості», 14 травня 2025 р., Кропивницький, ХДАЕУ.

Склад каф. ОПХВ