Після завершення сесії та перед початком літніх канікул графіком навчального процесу передбачено проходження здобувачами першого курсу першого освітнього рівня (Бакалавр) спеціальності 133 «Галузеве машинобудування» ОПП «Комп’ютерний інжиніринг переробних і харчових виробництв» практики на основі дисципліни «Вступ до фаху». Відповідно до наказу на механіко-технологічному факультеті вона проводилась з 02.06.2025 р. по 05.07.2025 р. Метою навчальної практики є закріплення та поглиблення знань з дисципліни «Вступ до фаху» відносно тенденцій розвитку харчової та переробної галузі України, збільшення можливості експортного потенціалу України,розвитку перспективних технологій та впровадження енергоефективного обладнання, подальшого розширення застосування альтернативних джерел енергії в галузі та новітніх технологій, спрямованих на збалансоване харчування людей, які підтримують здоровий спосіб життя.
Заплановані для розгляду теми практичних занять, що проводились онлайн на базі платформи Zoom передбачали:
– розширення знань та вдосконалення навичок з написання тез доповідей чи створення презентацій;
– розгляд «Зеленої угоди» та оцінка можливостей та шляхів її реалізації;
– розширення знань з перспектив розвитку окремих галузей харчової та переробної промисловості та широкого впровадження стратегії переробки продуктів зі створенням максимальної доданої вартості;
– розширення знань з традиційних джерел енергії, прикладів вдалого та невдалого використання альтернативних джерел енергії та перспектив розвитку технологій цього напрямку.
До кожного заняття, що проводились щодня викладачі готували цікаві доповіді та презентації, здобувачі приймали активну участь в обговоренні тез, які виносив на обговорення викладач. В якості звітів згідно робочої програми практики для здобувачів було передбачено виконання творчого завдання (створення презентацій або написання тез доповідей). Збільшення годин на проведення навчальної практики з дисципліни «Вступ до фаху» дозволила суттєво розширити знання та компетентності здобувачів з дисципліни, сформувати в майбутніх фахівців перспективне бачення тенденцій розвитку галузі.

Склад каф. ОПХВ