Виїзні практичні заняття магістрантів спеціальності «Галузеве машинобудування» на переробних підприємствах Запорізької області

27 вересня 2018 року магістранти 2 курсу навчання спеціальності «Галузеве машинобудування» та доцент кафедри ОПХВ імені професора Ф.Ю. Ялпачика Олексієнко В.О. факультету інженерії та комп’ютерних технологій мали нагоду побувати на двох об’єктах високорозвинених сільгосппідприємств Запорізької області. Це стало можливим завдяки активному сприянню та підтримці Українського проекту бізнес розвитку плодоовочівництва UHBDP.

Спочатку майбутні фахівці-магістри відвідали підприємство ТОВ «Айс Запоріжжя» у місті Запоріжжі. Компанія «Айс Запоріжжя» спеціалізується на виготовленні та реалізації морозива та замороженої продукції. Підприємство стабільно розвивається, професіоналізм співробітників та широкий асортимент продукції дозволяє підприємству конкурувати на гідному рівні з сучасними національними лідерами в даній галузі.

Студенти мали змогу переконатися, що в процесі виробництва використовується виключно натуральна сировина, переробка якої здійснюється за допомогою інноваційних технологій. Завдяки такому підходу вдається зберегти природний смак інгредієнтів, який максимально розкривається в готовому продукті.

Наступним об’єктом відвідування стало фермерське господарство «Таврія-Скіф». На сьогодні це фермерське господарство, яке розташоване у с. Роздол Михайлівського району, являється одним з найбільших сільгоспвиробників Запорізької області. Спеціалізацією господарства являється вирощування плодоовочевої продукції, зернових і технічних культур, зберігання, переробка та реалізація сільгосппродукції.

Студенти ознайомилися з діяльністю та перспективами розвитку фермерського господарства «Таврія-Скіф», на власні очі побачили процес виробництва хлібобулочних виробів на новій, сучасно обладнаній хлібопекарський лінії у пекарні господарства та провели їх дегустацію.

Для зберігання плодоовочевої продукції, яку виростили на фермерському господарстві, побудований сучасний холодильний комплекс, який обладнаний камерами з регульованим газовим середовищем.  Позитивні емоції викликали страуси, яких вирощують на власній страусиній фермі господарства.

Учасники екскурсії щиро висловлюють слова подяки  керівникам цих підприємств, організаторам днів практичної підготовки: директору Інституту підвищення кваліфікації Подшивалову Г.В., завідуючій кафедри ОПХВ імені професора Ф.Ю. Ялпачика Загорко Н.П. та спонсорам поїздки – Українському проекту бізнес-розвитку плодоовочівництва «UHBDP» за надану можливість та сприяння майбутнім фахівцям відвідати передові переробні підприємства Запорізької області.

16

5 6 17

11 23 24 25 26 27 28 29 30

Інформаційний супровід: к.т.н., ст. викл. кафедри ОПХВ імені проф. Ф.Ю. Ялпачика  Тарасенко В.Г.