Снимок9-11 квітня 2020 року у м. Кропивницькому відбулася Всеукраїнська науково-практична конференція «Досягнення і перспективи галузі виробництва, переробки та зберігання сільськогосподарської продукції»Студенти спеціальності 133 “Галузеве машинобудування” разом із викладачами кафедри ОПХВ імені професора Ф.Ю. Ялпачика взяли активну участь у конференції.   На конференції розглядалися питання конструювання, виробництва і експлуатації техніки, моделювання та механіко-технологічні проблеми вдосконалення робочих процесів машин, а також основні аспекти вирощування сільськогосподарських культур в умовах Степу України. Тези доповідей та практичні рекомендації по використанню результатів досліджень і дослідноконструкторських розробок у машинобудуванні, агровиробництві, переробній та інших галузях учасників конференції представлені у  Матеріалах Всеукраїнської науково-практичної конференції «Досягнення і перспективи галузі виробництва, переробки та зберігання сільськогосподарської продукції».
  • Кузьмін К.С., Ковальов О.О. Технологічні способи забезпечення стабільності дисперсної фази при гомогенізації молока // Матеріали Всеукраїнської науково-практичної конференції «Досягнення та перспективи галузі виробництва, переробки і зберігання сільськогосподарської продукції». м. Кропивницький, 9-11 квітня 2020 р. Кропивницький, 2020. С 62 – 64.
  • Заугольніков М.С., Паляничка Н.О. Удосконалення конструкції головки клапанного гомогенізатора // Матеріали Всеукраїнської науково-практичної конференції «Досягнення та перспективи галузі виробництва, переробки і зберігання сільськогосподарської продукції». м. Кропивницький, 9-11 квітня 2020 р. Кропивницький, 2020. С. 64-66.
  • Богатирьов І.О., Тарасенко В.Г. Зберігання плодів кабачків у замороженому стані // Матеріали Всеукраїнської науково-практичної конференції «Досягнення та перспективи галузі виробництва, переробки і зберігання сільськогосподарської продукції». м. Кропивницький, 9-11 квітня 2020 р. Кропивницький, 2020. С. 66 – 69.
  • Рабчук О.А., Верхоланцева В.О. Значення заморожування продуктів харчування // Матеріали Всеукраїнської науково-практичної конференції «Досягнення та перспективи галузі виробництва, переробки і зберігання сільськогосподарської продукції». м. Кропивницький, 9-11 квітня 2020 р. Кропивницький, 2020. С. 69 – 70.