Найбільше з людських лих – війна. Вона забирає батьків, чоловіків, синів, розлучає коханих, привласнює молодість, відбирає життя… Друга світова стала найбільш кривавою і безпощадною в історії людства. Травень 1945 року для Європи ознаменував собою закінчення наймасштабнішого військового конфлікту. Щороку 8 травня в Україні відзначають День пам’яті та примирення, а 9 травня – День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, щоб гідно вшанувати подвиг нашого народу та його визначний внесок у Перемогу.

Ми пам’ятаємо, якою страшною трагедією для всіх була Друга світова війна. Ми пам’ятаємо, що агресора зупинили спільними зусиллями. Ми пам’ятаємо, що той, хто захищає свою рідну землю, завжди перемагає. Ця пам’ять робить нас сильнішими. Вона – запорука неминучості нашої перемоги сьогодні.

Наш обов’язок гідно вшанувати подвиг Українського народу, його визначний внесок у перемогу антигітлерівської коаліції у Другій світовій війні, висловити повагу усім борцям проти нацизму, увічнити пам’ять про загиблих воїнів, жертв війни, воєнних злочинів, депортацій та злочинів проти людяності, скоєних у роки війни, посилити турботу про ветеранів війни, жертв нацистських переслідувань, утвердити спадкоємність традицій воїнів-переможців нацизму та нинішніх захисників Вітчизни, консолідувати суспільство навколо ідеї захисту України.

9 травня у ТДАТУ вшанували Героїв на традиційному мітингу, що відбувся на площі Слави. Керівництво Університету, студенти, викладачі та співробітники, прийшли, щоб вшанувати ветеранів Другої світової війни. Захід відкрив ректор ТДАТУ, д.т.н., професор, член-кореспондент НААН України Володимир Кюрчев. Він зазначив, що для багатьох 9 травня — це свято зі сльозами на очах. Володимир Миколайович зазначив, що за роки його роботи в нашому Університеті, він пам’ятає більше ста викладачів, які були безпосередніми учасниками бойових дів під час Другої світової війни. Про кожного з них існує сторінка в альбомах, що зберігаються в музеї історії Університету. Співробітники кафедри приєднались до заходів, присвячених Дню пам’яті та примирення та 76-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

Нехай Велика Перемога наповнює всіх нас упевненістю в могутності нашої держави, бажанням працювати і перемагати, усіма своїми справами утверджувати мир та гармонію на власній землі.

 Доцент кафедри ТСС АПК Наталя Болтянська