Засідання наукового гуртка «Дослідження процесу низькотемпературного заморожування та зберігання плодоовочевої продукції» під керівництвом професора Ялпачика В. Ф. і  доцента Тарасенко В. Г. відбулось 21.10.2020 р. в аудиторії 8.310 кафедри ОПХВ імені професора Ф. Ю. Ялпачика.

До роботи наукового гуртка були залучені студенти, які виявили зацікавленість до науково-дослідної роботи. Під час роботи гуртка основним завданням є поглиблене вивчення студентами обраної дисципліни та надбання навичок наукової роботи.

Робота гуртка відбувалась згідно плану, затвердженим завідувачем кафедри. У вересні перед члени наукового гуртка здійснили аналіз процесу заморожування, зробили характеристику технологічного оснащення для реалізації процесу заморожування та розробили методику проведення досліджень показників якості заморожених продуктів.

Студенти разом з викладачами обговорювали теоретичні і практичні аспекти дослідження процесу заморожування. За результатами роботи наукового гуртка заплановано підготовку науково-дослідної роботи для участі у першому турі Всеукраїнського Конкурсу на кращу студентську наукову роботу та  підготовку тез доповідей до студентського збірника наукових праць.

Віра Тарасенко, доцент кафедри ОПХВ імені професора Ф. Ю. Ялпачика