Незважаючи на військовий час, обставини й релокацію університету викладачі кафедри ОПХВ демонструють високий рівень професійних компетенцій, вже майже рік виконуючи наукові дослідження в рамках науково-технічної роботи “Розроблення технології переробки молочних продуктів з використанням нових типів гомогенізаторів”, яка фінансується МОН за договором № ДЗ/132 – 2022 (№ держреєстрації 0122U200992). На даний момент за темою розроблено експериментальні зразки й проведені дослідження, за результатами яких опубліковано статті в фахових виданнях України, зроблено доповіді на наукових конференціях та подано 4 заявки на корисні моделі та спосіб гомогенізації молока. До роботи за проектом залучені майже всі науково-педагогічні працівники кафедри, включно з аспірантом кафедри ОПХВ (здобувачем вищої освіти за третім рівнем вищої освіти спеціальності 133) Самохвал В.А. Окрім підвищення рівня власних професійних компетенцій, що пов’язано з вирішенням нових науково-практичних завдань, співробітники кафедри виконують важливу роботу з підвищення ефективності харчової промисловості України, що є особливо актуальним під час післявійськового відновлення економіки країни.

Завідувач каф. ОПХВ
ім. проф. Ф.Ю. Ялпачика Кирило САМОЙЧУК