24 березня доцент  кафедри ТСС АПК Наталя Болтянська взяла участь в розширеному засіданні методичної комісії факультету економіки та бізнесу. Серед інших питань багато уваги було приділено дотриманню академічної доброчесності здобувачами вищої освіти, зокрема при виконанні кваліфікаційних робіт.

Відповідно до п. 8 ч. 2 ст. 16 Закону України «Про вищу освіту», система внутрішнього забезпечення якості вищої освіти має забезпечувати «дотримання академічної доброчесності працівниками закладів вищої освіти та здобувачами вищої освіти». Між Таврійським державним агротехнологічним університетом імені Дмитра Моторного та сервісом перевірки оригінальності тексту Unicheck Україна підписано договір про надання послуг з метою сприяння розвитку академічної доброчесності при здійсненні освітньої діяльності. В рамках укладеного договору представниками Unicheck 16 грудня 2020 року було проведено семінар щодо використання сервісу Unicheck з метою перевірки курсових та дипломних робіт на плагіат для відповідальних адміністраторів з боку університету.

Наталя Болтянська надала ґрунтовні відповіді на запитання, які виникли у присутніх щодо використання сервісу Unicheck для перевірки кваліфікаційних робіт на плагіат. (Детальніше…)

Доцент кафедри ТСС АПК Наталя Болтянська