На сьогодні існує велика кількість міжнародних систем цитування (бібліографічних баз): Web of Science, Scopus, Google Scholar, РИНЦ, Index Copernicus, Astrophysics, PubMed, Mathematics, Chemical Abstracts, Springer, Agris, GeoRef. Найавторитетнішими з них, індекси яких визнаються у всьому світі, є Web of Science і Scopus.

naukova-dijalnist-kafedry-tss-apk-v-scopusScopus – це найбільша єдина база даних, що містить анотації та інформацію про цитованості рецензованої наукової літератури, з вбудованими інструментами відстеження, аналізу та візуалізації даних. Безперервно обробляє, збагачує і робить доступними величезну кількість даних, при цьому дотримується суворих стандартів контролю якості для підтримки цілісності бази даних.

Якість даних Scopus визнано провідними університетами і дослідницькими організаціями, які використовують цю базу даних для оцінки науково-дослідної роботи, а також рейтинговими агентствами THE, QS World University Rankings, Financial Times і ін. для складання світових рейтингів університетів. Сьогодні дані з Scopus визнані Міністерством освіти та науки України в якості критеріїв загальноукраїнської системи оцінки ефективності діяльності вищих навчальних закладів.

Викладачі кафедри ТСС АПК (Д. Мілько, Д. Журавель, О. В’юник, А. Бондар) у співпраці з колегами з інших кафедр нашого університету (К. Самойчуком, Ю. Постол) та інших закладів вищої освіти України: НДІ ВПЗ ім. академіка В.В. Сташиса НАПрН України, Тернопільського національного технічного університету, Національного університету цивільного захисту України, Національного університету біоресурсів і природокористування України, Харківського національного технічного університету сільського господарства (В. Борисовим, І. Гевком, О. Торубарою, С. Борисовою, Б. Цимбалем, В. Братішком, Ю. Сухенком, В. Сухенком, Л. Адамчуком, С. Денисенком продовжують публікувати результати своєї наукової діяльності у збірниках, які входять до бази даних Scopus. Наразі опубліковано наступні статті:

  1. Research on milk homogenization in the stream homogenizer with separate cream feeding Kyrylo Samoichuk, Dmytro Zhuravel,Olga Viunyk, DmytroMilko, Andrii Bondar, Yuriy Sukhenko, Vladyslav Sukhenko, Leonora Adamchuk, Sergey Denisenko // Potravinarstvo Slovak Journal of Food Sciences, 2020. 14. Р.142-148. Наукове фахове видання (наукометрична база: Scopus).
  2. Revealing new patterns in resource­saving processing of chromium­containing ore raw materials by solid­phase reduction / Viacheslav Borysov, Ihor Hevko, Oleksii Torubara, Svitlana Borysova, Dmitry Milko, Dmytro Zhuravel, Bohdan Tsymbal, Viacheslav Bratishko, Kyrylo Samoichuk, Yulia Postol // Eastern-European Journal of Enterprise Technologies, 2020. 1/12(103). P.24-29. Наукове фахове видання (наукометрична база: Scopus).