Науково-дослідна робота студентів – один з найважливіших засобів підвищення якості підготовки спеціалістів у закладах вищої освіти. Студентські наукові гуртки – одна з форм наукової діяльності студентів, спрямована на розширення їх наукового потенціалу і формування навичок науково-дослідної діяльності у вільний від навчання час.

З огляду на постійне зростання вартості паливно-енергетичних ресурсів та збільшення їх питомої ваги у собівартості сільськогосподарської продукції, зниження рентабельності та конкурентоспроможності виробництва, використання застарілих технологічних, технічних і економічних принципів господарювання, виникає об’єктивна необхідність забезпечення енерго- та ресурсозбереження й розв’язання на інноваційній основі проблеми високої енергоємності сільськогосподарського виробництва і, зокрема, галузі тваринництва.

Тому, робота на кафедрі ТСС АПК студентського наукового гуртка: «Впровадження енергозберігаючих технічних засобів при виробництві продукції тваринництва» (план роботи) під керівництвом к.т.н., доцента Болтянського Б.В. є доволі актуальною.

Вся робота гуртка спрямована на розвиток компетентностей здобувачів вищої освіти проводити наукові дослідження сировини, матеріалів, технічних засобів і готової продукції. Про одержані результатів досліджень студенти інформують своїх однокурсників на лабораторних заняттях, доповідають на засіданні гуртка та на щорічній Міжнародній науково-практичній конференції «Технічне забезпечення інноваційних технологій в агропромисловому комплексі». Кращі наукові роботи щорічно направляються на конкурс студентських наукових робіт.

Доцент кафедри ТСС АПК Борис БОЛТЯНСЬКИЙ