Метою наукового гуртка є ознайомлення студентів з науковою діяльністю, розкриття їх наукового потенціалу і формування навичок самостійної науково-дослідної діяльності
Керівниками гуртку за тематикою «Дослідження процесу об’ємного формування продуктів» являються к.т.н., доц. В.С. Бойко, к.т.н., доц. В.Г. Тарасенко. До складу групи входять студенти 41 ГМ групи: Нечепелюк М.С., Притула І.І. та у другому семестрі приєдналась студентка 11 МБ ГМ групи Мехтієва С.М.
Заняття наукового гуртка протягом 2 семестру проходили в ауд. 8.301. Під час дистанційного навчання засідання гуртку проходили за допомогою програми відео-конференцій Zoom/
Робота гуртку проходила згідно затвердженого на кафедрі плану роботи:
– у лютому проведені пошукові досліди за темою роботи гуртка.
– у березні-квітні студенти проводили обробку експериментальних даних.
Під час засідань наукового гуртка, пов’язаного з дослідженням процесу об’ємного формування продуктів, студенти вивчали актуальні питання, пов’язані з процесом об’ємного формування продуктів, обговорювали проблеми, що стають перед дослідниками цього процесу.
За результатами роботи гуртка були опубліковані тези:
Мехтієва С.М. (Керівник В.Г. Тарасенко) Виробництво безалкогольних напоїв / Інноваційні технології розвитку у сфері харчових виробництв, отельно-ресторанного бізнесу, економіки та підприємництва: наукові пошуки молоді: Всеукраїнська науково-практична конференція здобувачів вищої освіти і молодих учених, 8 квітня 2021 р. Харків: ХДУХТ, 2021. Ч. 1. с. 174.
Віра Тарасенко,
доцент кафедри ОПХВ імені професора Ф. Ю. Ялпачика