Протягом 2020-2021 навчального року плідно працював студентський науковий гурток за тематикою «Дослідження процесу низькотемпературного заморожування та зберігання плодоовочевої продукції». Керівниками гуртку являються д.т.н., проф. В.Ф. Ялпачик, к.т.н., доц. В.Г. Тарасенко. До складу групи входять наступні студенти: Рабчук О.А., Соляник Р.О., 22 СГМ, у другому семестрі приєднались студенти 31 ГМ групи: Крєстов В.Г. та Шестак А.О.

Робота гуртку проходила згідно затвердженого на кафедрі плану роботи в аудиторіях та після запровадження в ТДАТУ карантину дистанційно.

Протягом другого семестру студенти досліджували вплив часу зберігання сировини у замороженому стані, зміни коефіцієнта теплопровідності, визначали кількість теплоти, затрачуваної на процес заморожування.

За результатами роботи наукового гуртка учасниками групи були опубліковані наступні тези:

Крєстов В.Г. Використання кабачків в якості сировини для виробництва швидкозамороженої продукції. Керівник Тарасенко В.Г. // Збірник наукових праць магістрантів та студентів. Мелітополь: ТДАТУ, 2021. с. 184-185.

Шестак А.О. (Кер. В.Г. Тарасенко) Плівковий охолоджувач напоїв / Інноваційні технології розвитку у сфері харчових виробництв, готельно-ресторанного бізнесу, економіки та підприємництва: наукові пошуки молоді : Всеукраїнська науково-практична конференція здобувачів вищої освіти і молодих учених, 8 квітня 2021 р. : [тези у 2-х ч.] / редкол. : О. І. Черевко [та ін.]. – Харків : ХДУХТ, 2021. – Ч. 1. – с. 187.

Соляник Р.О. Обґрунтування розробки технологічної лінії переробки томатів. Керівник Ялпачик В.Ф. // Збірник наукових праць магістрантів та студентів. Мелітополь: ТДАТУ, 2021. с. 152-153.

Віра Тарасенко,

доцент кафедри ОПХВ імені професора Ф.Ю. Ялпачика