З метою підвищення якості освіти та для покращення методичного забезпечення при вивченні дисциплін «Технологічне обладнання галузі» та “Технологічне обладнання харчової промисловості” для здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальності 133 «Галузеве машинобудування» та 181 «Харчові технології» викладачами кафедри були розроблені електронні навчальні посібники:
- Паляничка Н.О., Верхоланцева В.О., Петриченко С.В. Технологічне обладнання для виробництва борошняних кондитерських виробів, 2021 р.
- Ялпачик В.Ф., Паляничка Н.О., Пупинін А.А. Технологічне обладнання для миття, інспектування, сортування і калібрування плодоовочевої сировини, 2021 р.
- Самойчук К.О., Паляничка Н.О., Лівик Н.В. Технологічне обладнання хлібопекарного виробництва, 2021 р.
- Самойчук К.О., Паляничка Н.О., Верхоланцева В.О.Технологічне обладнання для виробництва борошна. 2021 р.
- Самойчук К.О., Паляничка Н.О., Верхоланцева В.О. Технологічне обладнання для виробництва круп, 2021 р.
- Самойчук К.О., Паляничка Н.О., Верхоланцева В.О. Технологічне обладнання для виробництва рослинної олії, 2021 р.
Посібники також можуть бути рекомендовані учням (слухачам) професійно–технічних навчальних закладів, які здійснюють підготовку кваліфікованих робітників за професіями: машиніст тістомісильних машин, машиніст тістообробних машин, оператор ліній харчових продуктів (хлібопекарсько–макаронних та кондитерських), апаратник виробництва заквасок, машиніст поточної лінії формування хлібних виробів, машиніст формувально–закручувальних машин, оператор виробничих печей, пекар.
Надія ПАЛЯНИЧКА
к.т.н., доцент кафедри ОПХВ імені професора Ф.Ю. Ялпачика