Відповідно до графіку проведення відкритих занять професорсько-викладацьким складом кафедри «Обладнання переробних і харчових виробництв імені професора Ф.Ю. Ялпачика» 22 лютого 2021 року відбулася відкрита лекція доцента Верхоланцевої В.О. на тему: «Охолодження та заморожування та заморожування харчових продуктів» з дисципліни «Процеси і апарати харчових виробництв». На занятті були присутні здобувачі вищої освіти освітнього ступеню «Бакалавр» спеціальності 181 «Харчові технології» 11 ХТ групи та викладачі кафедри ОПХВ імені професора Ф.Ю. Ялпачика.

В межах тематики відкритої лекції були висвітлені технологічні процеси виробництва різноманітних харчових продуктів включають цілий ряд основних теплових процесів, що є загальними для більшої частини харчових виробництв. До основних процесів, які розглядались є охолодження і заморожування. Відзначили деякі особливості заморожування продуктів з метою їх тривалого зберігання. Також були розглянути питання: сутність та області застосування даних процесів, способи охолодження і заморожування, апарати для охолодження та заморожування, та розглянуто розморожування харчових продуктів.

Матеріал представленої лекції відповідав робочій програмі, подавався в доступній для здобувачів вищої освіти формі з наведенням відповідних практичних прикладів. Під час проведення лекції лектор постійно залучала до обговорення студентів, чим викликала значний інтерес здобувачів до наведеного матеріалу.

Під час обговорення відкритої лекції доцента Верхоланцевої В.О. всі викладачі дійшли висновку, що лекція була проведена на високому рівні та відповідає сучасним вимогам вищої освіти.

 

Валентина Верхоланцева,

доцент кафедри обладнання переробних і харчових виробництв імені професора Ф.Ю. Ялпачика