1 грудня доцентами кафедри ТМКП Ларисою Бондаренко та Юлією Холодняк було проведено семінар-практикум щодо використання інтерактивної дошки під час освітнього процесу для викладачів кафедр «Маркетинг», «Технічний сервіс та системи в АПК» та «Цивільна безпека». Вони зробили змістовні доповіді та поділися своїм досвідом її використання при проведенні лабораторних та практичних занять.

Соціальні зміни, що відбуваються в сучасному суспільстві, вимагають нових підходів до розвитку освіти, зміни методології та парадигми технічної науки. В свою чергу, сучасна модель освіти покликана сприяти розвитку особистості майбутнього фахівця, формуванню його якостей, необхідних для подальшої самореалізації в суспільстві. Основним завданням навчання і виховання здобувача вищої освіти є підготовка високоякісних фахівців, яких потребує суспільство. Така підготовка спрямована на підвищення якості освіти. Тому необхідно забезпечити більш високий рівень вивчення кожної дисципліни і оволодіння основами науки, вдосконалити форми, методи і засоби навчання.

Актуальним і важливим у цьому випадку є використання інтерактивних дошок, що надають додаткові можливості візуалізації навчального матеріалу під час проведення занять. Чітко сплановане і організоване використання інтерактивних дошок дає змогу здійснювати різноманітні маніпулювання з об’єктами дослідження, керувати програмним забезпеченням, коректувати та відтворювати навчальний матеріал, що у сукупності надає кращі можливості його засвоєння. Працюючи з інтерактивною дошкою здобувач вищої освіти засвоює інформацію не тільки через аудіальні і візуальні канали сприйняття, а й через кінестетичні відчуття. З її використанням на заняттях можна організувати взаємозв’язки дво- та трисуб’єктної дидактики: викладач-комп’ютер; викладач-студент-комп’ютер.

Від кафедри ТСС АПК в заході взяли участь проф. Скляр О.Г.доц. Скляр Р.В.,  доц. Болтянський Б.В. та доц. Болтянська Н.І. В ході семінару учасники ознайомились з загальними питаннями, які пов’язані з використанням інтерактивної дошки, технологією створення та проведення занять з її використанням, методикою створення анімацій та технологіями створення інтерактивних презентацій.

Наприкінці семінару доповідачі дали вичерпні відповіді на поставлені питання.

Доцент кафедри ТСС АПК Наталя Болтянська