ТОХМГСпеціально для здобувачів вищої освіти спеціальності «Галузеве машинобудування» й «Харчові технології», учнів (слухачів) професійно–технічних навчальних закладів, які здійснюють підготовку кваліфікованих робітників за професіями: тістороб, машиніст тістообробних машин, пекар та інших працівників хлібопекарської і макаронної галузі науково-педагогічними працівниками кафедри ОПХВ імені професора Ф.Ю. Ялпачика Самойчуком К.О., Олексієнком В.О., Паляничкою Н.О. та Ялпачиком В.Ф. було розроблено та видано навчальний посібник «Технологічне обладнання хлібопекарської і макаронної галузі». В посібнику розглянуто будову, принцип дії та класифікацію технологічного обладнання ліній виробництва хлібобулочних та макаронних виробів з урахуванням останніх досягнень науки та вітчизняних виробників техніки. Велику увагу надано питанням механізації робіт при виробництві хлібобулочної і макаронної продукції в умовах невеликих підприємств.

Література для підготовки кваліфікованих робітників  за професіями у «Галузевому машинобудуванні» користується великим попитом, тому частина тиражу навчального посібника «Технологічне обладнання хлібопекарської і макаронної галузі» було передано полтавським колегам.

Кирило САМОЙЧУК

завідувач кафедри ОПХВ імені професора Ф.Ю. Ялпачика