Нові умови господарювання ставлять нові завдання до підготовки сучасних фахівців. Випускники закладів вищої освіти мають вільно орієнтуватися в бізнес-середовищі та своєчасно реагувати на поточні вимоги ринку. В практичній діяльності їм знадобляться такі якості, як гнучкість та своєчасність прийняття рішень, вміння складати плани роботи, адаптовані до поточних умов, здатність відстоювати свою думку та доносити її до партнерів та опонентів. Цьому можна навчитися, беручи участь у студентських науково-практичних заходах, метою яких є моделювання господарських завдань та розробка різних підходів до їх вирішення. В сучасних умовах реформування вищої освіти відповідно до вимог Болонського процесу актуальною проблемою є підвищення ролі якості професійної підготовки майбутніх фахівців. Важливим аспектом при цьому є професійно-творча активність здобувачів вищої освіти, оскільки саме вона розглядається як особлива форма самовираження майбутнього фахівця. Розвиток творчого підходу у вирішенні професійних завдань має відбутися з активізацією наукової діяльності здобувачів вищої освіти.

З 4 по 23 жовтня 2021 року в рамках проведення ХХIX Міжнародної науково-технічної конференції на базі відділу біотехнічних систем у тваринництві та заготівлі кормів ННЦ «ІМЕСГ» і механіко-технологічного факультету НУБіП України була проведена X Міжнародна науково-технічна конференція «Технічний прогрес у тваринництві та кормовиробництві», в якій з доповідями взяли участь співробітники  кафедри ТСС АПК проф. Скляр О.Г.,  проф. Журавель Д.П.доц. Скляр Р.В.,  доц. Болтянський Б.В.,  доц. Паніна В.В., доц. Болтянська Н.І., технік І категорії Комар А.С. та члени наукових гуртків кафедри  Д’яков В., Подлужний П., Гера А., Володін О.

Організаторами конференції виступили: Національний науковий центр «Інститут механізації та електрифікації сільського господарства», Національний університет біоресурсів і природокористування України та Представництво Польської академії наук в Києві.

Конференція працювала за такими напрямами:
1. Техніко-технологічне забезпечення виробництва продукції тваринництва.
2. Техніко-технологічне забезпечення виробництва та приготування кормів.
3. Інформаційні технології в тваринництві та кормовиробництві.
4. Надійність та експлуатація техніки для тваринництва та кормовиробництва.
5. Перспективні напрями використання біосировини.

В роботі конференції взяли участь співробітники науково-дослідних установ, закладів вищої освіти, здобувачі наукових ступенів, докторанти, аспіранти, магістранти та здобувачі вищої освіти. За результатами роботи конференції були сформовані та видані збірник матеріалів та програма науково-технічної конференції

Доцент кафедри ТСС АПК Наталя Болтянська