Метою навчальної дисципліни є надання майбутнім фахівцям галузевого машинобудування методик та інструментів, які забезпечать їх здатність формулювати і вирішувати завдання з прогнозування розвитку машин та апаратів переробних та харчових виробництв, підтримуючи високий рівень необхідних показників на стадіях проєктування, виробництва та експлуатації. Завданнями дисципліни є: – вивчення основних напрямів розвитку науково-технічного прогресу в області розробки конструкцій […]
Спеціальність: 133 Галузеве машинобудування
Мета навчальної дисципліни “Технологічне обладнання галузі”: підготувати студентів для виробничо-технічної, проектно-конструкторської і дослідної діяльності, пов’язаної з розробкою і експлуатацією машин і апаратів переробних і харчових виробництв; навчити студентів вміло використовувати знання, отримані в результаті фундаментальної підготовки з загальнонаукових і загальнотехнічних дисциплін, для рішення інженерних задач, пов’язаних з виробничим процесом і технологічним обладнанням. Дисципліна “Технологічне обладнання […]
Мета. Полягає у підготовці студентів до виробничо-технічної, проектно-конструкторської і дослідницької діяльності, пов’язаної із створенням нових конструкцій машин та апаратів або модернізації існуючого обладнання, використання і систематизації знань, отриманих в результаті фундаментальної підготовки з природничо-наукових і загально професійних дисциплін для вирішення інженерних завдань, придбанні знань наукових принципів апаратно-технологічного оформлення процесів, оцінки основних техніко-економічних характеристик устаткування, освоєння […]
У результаті вивчення навчальної дисципліни студент повинен знати: – основні технологічні, наукові та техніко-економічні терміни і поняття; – вплив холодильної обробки на сировину та харчові продукти; – наукові основи сучасних технологічних процесів холодильної обробки і способи їх практичної реалізації; – основні принципи технології, умови проведення технологічних операцій; – шляхи вдосконалення існуючих технологій, підвищення якості продукції […]
Метою навчальної дисципліни «Технології педагогічних процесів» є набуття, узагальнення та поглиблення знань з основ освітнього процесу в закладі вищої освіти, сучасних педагогічних технологій, формування умінь подавати навчальну інформацію, оцінювати ступінь засвоєння та навичок педагогічної взаємодії. Завданнями дисципліни є: – ознайомлення з сучасними педагогічними технологіями; – розвиток умінь проєктувати зміст навчання; підбирати ефективні форми і методи […]
Метою навчальної дисципліни «Проектування підприємств переробної промисловості з основами промбудівництва» для студентів зі спеціальності 133 “ГАЛУЗЕВЕ МАШИНОБУДУВАННЯ” освітнього ступеню «Бакалавр» є висвітлення наукових основ проектування та розрахунку сучасних потоково-технологічних ліній, формування у студентів розуміння основних питань будівництва та інженерного оснащення споруд переробних і харчових виробництв, а також заходів для підтримання високого рівня виробничої санітарії на […]
Мета вивчення дисципліни полягає у вивченні задач, пов’язаних із раціональної організацією науково-дослідної роботи, аналізу та збиранні наукової інформації, постановці експерименту, обробці дослідних даних і їх апробації та вивченні основ інтелектуальної власності Завданнями дисципліни є: ‒ наукова забезпеченість суспільства і окремих галузей; визначення сучасного стану науки і наукової діяльності в Україні та за кордоном; організація системи […]
Метою дисципліни “Інноваційні технології та обладнання галузі” є формування у спеціаліста знань з будови машин та обладнання ліній на підприємствах переробки та зберігання сільськогосподарської продукції, а також складу технологічних ліній цехів та підприємств переробних галузей. Предметом дисципліни є технічні засоби та конструкції технологічних ліній підприємств переробки та зберігання сільськогосподарської продукції. У результаті вивчення навчальної дисципліни […]
Знати: перспективи розвитку холодильного устаткування України; загальні принципи аналізу та методів розрахунку процесів і холодильного устаткування переробних підприємств; види сучасного холодильного устаткування, будову, принцип дії та правила ефективної експлуатації холодильного устаткування; методи розрахунку окремих вузлів холодильної машини; методи вибору систем охолодження камер і холодильної машини в цілому для охолодження камер; методи економії енергетичних ресурсів, води […]
Метою дисципліни «Розрахунок і конструювання машин і апаратів» є підготовка студентів до виробничо-технологічної, проектно- конструкторської і дослідницької діяльності, пов’язаної із створенням і розрахунками машин і апаратів харчових виробництва; використання отриманих знань для вирішення інженерних завдань по апаратно- технологічному оформленню процесів, оцінки основних техніко-економічних характеристик устаткування, освоєння сучасних методик розрахунку конкретної конструкції машини або апарата харчового […]
