22 липня 2025 року відбувся захист дисертації в разовій спеціалізованій вченій раді з правом прийняття до розгляду та проведення захисту дисертації на здобуття ступеня доктора філософії Павла Булгакова з галузі знань 18 Виробництво та технології за спеціальністю 181 Харчові технології. 

Тема дисертації – «Удосконалення технології зберігання спаржі з використанням комбінованого біополімерного покриття». Науковий керівник – доктор технічних наук, професор, професор кафедри харчових технологій та готельно-ресторанної справи Таврійського державного агротехнологічого університету імені Дмитра Моторного Олеся Прісс.

До складу вченої ради увійшли:

голова ради – Олена Данченко, доктор сільськогосподарських наук, професор, професор кафедри харчових технологій та готельно-ресторанної справи Таврійського державного агротехнологічого університету імені Дмитра Моторного;

рецензенти: Людмила Кюрчева, кандидат сільськогосподарських наук, доцент, доцент кафедри харчових технологій та готельно-ресторанної справи Таврійського державного агротехнологічого університету імені Дмитра Моторного та Ірина Іванова, кандидат сільськогосподарських наук, доцент, доцент кафедри рослинництва і садівництва ім. професора Калитки В.В. Таврійського державного агротехнологічого університету імені Дмитра Моторного;

офіційні опоненти: Ірина Заморська, доктор технічних наук, професор, професор кафедри харчових технологій Уманського національного університету та Ольга Дущак, кандидат технічних наук, доцент, доцент кафедри технології консервування Національного  університету харчових технологій.

Колектив Таврійського державного агротехнологічного університету імені Дмитра Моторного щиро вітає Павла Булгакова та його керівника д.т.н., професора Олесю Прісс з цим значним науковим досягненням та бажає подальших успіхів у науковій та професійній діяльності.