Відкриття освітньої програми «Інноваційні технології харчової промисловості» відбулось онлайн 18 листопада 2024 року за участі спікерів, слухачів програми та почесних гостей із закладів освіти, які є партнерами програми.

NoveFood-2024 об’єднав науковців, дослідників і практиків із різних куточків України. Програма розроблена для педагогічних, науково-педагогічних працівників, аспірантів, фахівців-практиків у сфері харчових технологій та виробництв з метою підвищення їхньої кваліфікації та обізнаності щодо сучасних інновацій у галузі. Учасники отримають унікальну можливість познайомитися з передовими рішеннями, технологіями та тенденціями, які формують майбутнє харчової промисловості.

На урочистому відкритті програми учасників привітали:

– Кюрчев Сергій Володимирович, доктор технічних наук, професор, ректор Таврійського державного агротехнологічного університету імені Дмитра Моторного;

– Тонха Оксана Леонідівна, доктор сільськогосподарських наук, професор, проректор з наукової роботи та інноваційної діяльності Національного університету біоресурсів і природокористування України;

– Чепелюк Олена Валеріївна, доктор технічних наук, професор, ректор Херсонського національного технічного університету;

– Сокол Сергій Петрович, кандидат технічних наук, доцент, проректор з науково-педагогічної роботи і розвитку Дніпровського державного аграрно-економічного університету.

Модератор програми Коноваленко Анастасія Сергіївна, директор інституту підвищення кваліфікації, д.е.н., професор, ознайомила учасників програми з її цілями, особливостями та структурою, представила спікерів заходу. Програма складається з двох модулів, які охоплюють ключові теми сучасних харчових технологій:

Модуль 1: Сучасні рішення у сфері харчових технологій – зосереджений на природних добавках, покращенні якості продуктів і перспективах нішевих культур тощо;
Модуль 2: Інноваційний розвиток та моделювання харчових виробництв – акцентує увагу на інноваціях у виробництві рослинних продуктів, дієтичних добавках та чисельному моделюванні виробничих процесів.
Програма також передбачає інтерактивні опитування, участь у дискусіях і спілкування з провідними експертами галузі. Спікерами заходу виступають науковці, дослідники, фахівці та експерти з закладів освіти, які є потужними дослідницькими та освітніми центрами України:

  • Таврійський державний агротехнологічний університет імені Дмитра Моторного;
  • Херсонський національний технічний університет;
  • Національний університет біоресурсів та природокористування України;
  • Державний біотехнологічний університет;
  • Дніпровський державний аграрно-економічний університет;
  • Луцький національний технічний університет.

Освітня програма покликана сприяти сталому розвитку харчової промисловості України, допомагаючи викладачам інтегрувати інноваційні підходи у навчальний процес. Це дозволить готувати висококваліфікованих фахівців, готових до викликів сучасного ринку. Організатори програми впевнені, що захід NoveFood стане традиційним та щороку буде прекрасною можливістю об’єднання зусиль провідних науковців у галузі задля набуття нових компетенцій, популяризації освіти у сфері харчових технологій та виробництв, впровадженню інновацій та результатів досліджень, обміну думками дослідників.

«Ми впевнені, що обмін досвідом і знаннями під час програми стане потужним поштовхом для розвитку освіти у сфері харчових технологій. Разом ми формуємо майбутнє галузі, зосереджуючи увагу на якості, інноваціях та сталому розвитку», – зазначили співорганізатори заходу.

Слідкуйте за новинами програми, приєднуйтесь до змін у харчовій промисловості заради відновлення економіки та сталого розвитку України.