НОВІ ТЕХНОЛОГІЇ В ГАЛУЗІ ПЕРЕРОБКИ С.Г. ПРОДУКЦІЇ (аспірантура)

Метою вивчення дисципліни є підготовка спеціалістів здатних ставити і вирішувати завдання, що передбачають використання знань пов’язаних із новітніми тенденціями в переробці та зберіганні сільськогосподарської продукції. Завданнями дисципліни є: – визначення основних напрямків вдосконалення процесів переробки та зберігання с. г. продукції, з метою покращення якості продукції, зниження її собівартості та енергетичних витрат на її виробництво, – […]

МАШИНИ, АВТОМАТИ ТА ПОТОКОВІ ЛІНІЇ (3к+1с)

Метою дисципліни “Машини, автомати та потокові лінії” (МАПЛ) є підготовка студентів для виробничо-техніч­ної, проектно-конструкторської і дослідної діяльності, пов’язаної з розробкою і експлуатацією машин, автоматів, потокових ліній та роботизованих комплексів переробних і харчових виробництв; навчити студентів вміло використовувати знання, отримані в результаті фундаментальної підготовки з загальнонаукових і загальнотехнічних дисциплін для рішення інженерних задач, пов’язаних з виробничим […]

ТЕХНОЛОГІЧНІ СИСТЕМИ У ХАРЧОВІЙ ТА ПЕРЕРОБНІЙ ГАЛУЗІ (аспірантура)

Мета навчальної дисципліни “ Технологічні системи у харчовій та переробній галузі ”: підготувати студентів для виробничо-технічної, проектно-конструкторської і дослідної діяльності, пов’язаної з розробкою і експлуатацією машин і апаратів переробних і харчових виробництв; навчити студентів вміло використовувати знання, отримані в результаті фундаментальної підготовки з загальнонаукових і загальнотехнічних дисциплін, для рішення інженерних задач, пов’язаних з виробничим процесом […]

МАШИНОБУДУВАННЯ ХАРЧОВОЇ ПРОМИСЛОВОСТІ (аспірантура)

Мета. Полягає у підготовці здобувачів до виробничо-технічної, проектно-конструкторської і дослідницької діяльності, пов’язаної із створенням нових конструкцій машин та апаратів або модернізації існуючого обладнання, використання і систематизації знань, отриманих в результаті фундаментальної підготовки з природничо-наукових і загально професійних дисциплін для вирішення інженерних завдань, придбанні знань наукових принципів апаратно-технологічного оформлення процесів, оцінки основних техніко-економічних характеристик устаткування, освоєння […]

МЕТОДИ ДОСЛІДЖЕНЬ ПРОЦЕСІВ І АПАРАТІВ ХАРЧОВИХ ВИРОБНИЦТВ (аспірантура)

Мета дисципліни полягає у визначенні методів, способів і принципів використання інструментальних методів аналізу складу, структури і властивостей матеріалів, явищ і процесів в них на різних стадіях здобуття, обробки, переробки і експлуатації обладнання харчових виробництв. Завданнями дисципліни є: – здобуття і закріплення теоретичних і практичних знань в області фізичних і физико-хімічних явищ і процесів, які лежать […]

ВСТУП ДО ФАХУ (ГМ, 1к., 2 сем.)

Метою дисципліни є ознайомлення студентів з базовими напрямами діяльності спеціалістів у переробній галузі промисловості, підготовка фахівців, здатних ставити і вирішувати завдання, що передбачають творчий аналіз існуючих технологій, конструкцій машин різних галузей системи АПК. Курс складається з двох змістовних модулів. Змістовний модуль 1 «Машини, обладнання, процеси та апарати, які використовуються для обробки харчової сировини» включає в […]

ПРОЕКТУВАННЯ ТЕХНОЛОГІЧНИХ СИСТЕМ (М1)

Метою навчальної дисципліни «Проєктування технологічних систем» для студентів зі спеціальності 133 «Галузеве машинобудування» освітнього ступеню «Магістр» є висвітлення наукових основ проєктування та розрахунку сучасних потоково-технологічних ліній, формування у студентів розуміння основних питань будівництва та інженерного оснащення споруд. Завданням дисципліни є: ­ Ознайомлення з основними будівельними елементами, вивчення властивостей будівельних матеріалів і розчинів; ­ Призначення інженерних […]

ІНЖЕНЕРНО-ТЕХНІЧНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ПЕРЕРОБНИХ І ХАРЧОВИХ ВИРОБНИЦТВ (ГМ, 2С к., 4 сем.)

Метою дисципліни “ Інженерно-технічне забезпечення переробних і харчових виробництв ” (ІТЗ) є підготовка фахівців для виробничо-техніч­ної, проектно-конструкторської і дослідної діяльності, пов’язаної з конструюванням, експлуатацією та обслуговуванням машин і апаратів переробних і харчових виробництв; навчити студентів використовувати знання, отримані в результаті фундаментальної підготовки з загальноосвітніх і загальнотехнічних дисциплін, для рішення інженерних задач, пов’язаних з технічним сервісом технологічного […]

ПРОЦЕСИ І АПАРАТИ (ГМ, 3+1с к.)

Мета. Підготовка студентів до виробничо-технічної, проектно-конструкторської і дослідницької діяльності, пов’язаної із створенням і експлуатацією машин і апаратів харчових виробництв, використання ними знань, отриманих в результаті фундаментальної підготовки по загальних природничо-наукових і загально професійних дисциплінах для вирішення інженерних завдань, придбанні знань по наукових принципах апаратно-технологічного оформлення процесів, оцінки основних техніко-економічних характеристик устаткування, освоєння сучасних методик розрахунку […]

ПРОЕКТУВАННЯ ПЕРЕРОБНИХ ПІДПРИЄМСТВ З ОСНОВАМИ БУДІВНИЦТВА (ГМ, 4 к.+2с)

Метою навчальної дисципліни «Проектування переробних підприємств з основами будівництва» у 8 семестрі 4 курсу є висвітлення наукових основ проектування та розрахунку сучасних потоково-технологічних ліній, машин та апаратів, механізмів та пристроїв для переробних виробництв. Завданням дисципліни є: ­ отримання компетентності з проектування ліній та цехів харчових виробництв з визначенням всіх площ виробництва, кількості обслуговуючого персоналу та […]